Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megsérült a Bayern München középpályása!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese ebben a szezonban már nem számíthat középpályására, Leon Goretzkára. A 26 esztendős futballista a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzésen sérült meg.

Mint arról beszámoltunk, a Bayern München egy 6-0-ás győzelemmel ünnepelte újabb bajnoki címét a Borussia Mönchengladbach ellen. A bajorok örömét némileg beárnyékolhatja Leon Goretzka sérülése. A német futballista egy másik sérülésből tért vissza nemrég, a Gladbach elleni mérkőzésen pedig a 60. percben állt be csereként, majd 10 minutummal később már le is kellett cserélni. A Kicker beszámolója alapján a 26 esztendős középpályás combizomrost-szakadást szenvedett, ami miatt 3-4 hétre kidőlt. Az így már biztossá vált, hogy Goretzka számára véget ért a bajnoki szezon, ezen felül pedig az Eb szereplése is kérdésessé vált. A német válogatott kerete május 25-én kezdi meg a felkészülést az Eb-re ahol a francia, a portugál és a magyar nemzeti csapattal szerepel majd egy csoportban.

Goretzka ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 32 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólt és 9 gólpasszt jegyzett.