Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Egy hatossal ünnepelte a bajnoki címet a Bayern München! – videóval

Már biztos bajnokként léphetett pályára a Borussia Mönchengladbach ellen a Bayern München együttese. A bajorok végig hatalmas fölényben futballoztak és megérdemelt különbségű 6-0-ás sikert arattak.

Nagyon motiváltan lépett pályára Hansi Flick csapata, amely úgy játszott, mintha ezen a mérkőzésen múlna a bajnoki címe. A bajorok már a 2. percben megszerezték a vezetést. Alaba beadása után a teljesen üresen maradt Lewandowski mattolta Sommert, 1-0! Az első gólt követően sem vett vissza a Bayern, és számos nagy helyzetet kidolgozott. A második találat a 23. percben érkezett, amikor Müller megpattanó lövése talált utat a hálóba, 2-0! 10 minutummal később a 3. találatát is meglőtte a Bayern, miután Lewandowski gyönyörű mozdulattal lőtt a hálóba, 3-0! A szünet előtt még Lewandowski Comannal is gólt rúgatott, így négygólos előnnyel vonulhatott a szünetre a Bayern.

A második félidőben több helyzetig is eljutott a Gladbach, de a gólokat ismét a Bayern szerezte. A 66. percben Lewandowski talált be, miután a játékvezető büntetőt ítélt Neuhaus kezezése miatt, 5-0! A 75. minutumban emberelőnybe került a Gladbach, miután Nianzout kiállította a bíró, de gólt ismét a hazaiak lőttek. A 85. percben Sané lőtte meg csapata 6. találatát, 6-0! A Bayern összességében végig hatalmas fölényben futballozott és teljesen megérdemelt különbségű győzelemmel ünnepelt bajnoki címét.

Bayern München – Mönchengladbach 6-0 (4-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: T. Stieler
Gólszerzők: Lewandowski (2., 34. 66. – büntető), Müller (23.), Coman (44.), Sané (85.) ill.-
Sárga lapok: –ill. Neuhaus (65.), Wolf (90.)
Kiállítás: Nianzou (75.) ill.-

Bayern München: Neuer – Davies, Hernández, Boateng (Martinez 71.), Pavard – Alaba (Goretzka 60. Nianzou 70.), Kimmich, Coman (Sané 60.), Müller, Musiala (Gnabry 60.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini (Wendt 69.) – Lazaro (Wolf 46.), Zakaria, Neuhaus, Hofmann (Stindl 69.) – Thuram (Plea 46.), Embolo (Hermann 84.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 32. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Stuttgart 2-1 Augsburg

Szombat:
Borussia Dortmund 3-2 RB Leipzig
Werder Bremen 0-0 Bayer Leverkusen
Wolfsburg 3-0 Union Berlin
Hoffenheim 4-2 Schalke
Bayern München 6–0 B. Mönchengladbach

Vasárnap:
13:30 Köln – Freiburg (Tv: Sport 2)
15:30 Frankfurt – Mainz (Tv: Sport 2)
18:00 Hertha Berlin – Bielefeld (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: