Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hiába állt fel hátrányból az RB Leipzig, a Dortmund a hajrában megnyerte a meccset – videóval

A Bundesliga 32. fordulójában a Borussia Dortmund az RB Leipzigot fogadta és egy gólgazdag, izgalmas mérkőzést játszottak. Gulácsiék kétgólos hátrányból jöttek vissza, de a hajrában Sancho döntött a dortmundiak javára, ami azt is jelenti, hogy a Bayern München már a mai meccse előtt bajnok lett. A mérkőzéssel párhuzamosan játszott a Bayer Leverkusen a Werder Bremen vendégeként, de csak egy gól nélküli döntetlenre futotta, míg a Wolfsburg simán verte az Union Berlint.

Borussia Dortmund – RB Leipzig:

Már nagyon hamar, a 7. percben megszerezte a vezetést a Borussia Dortmund. Reus kapott Hazard-tól sarokkal labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, majd középről, nagy erővel a léc alá lőtt, Gulácsinak esélye se volt védeni. A kapott gól után átvette a játék irányítását a Leipzig, majd a 13. percben Angelino szabadrúgása ívelődött a hazai kapu elé, de Orbán pont nem tudta elfejelni a labdát. A 31. percben Dahoud lövése pattant meg Orban lábán, és ha egy kicsit arrébb megy, akkor ez öngól. A 32. percben azonban még nagyobb hibát követett el a vendég védelem, ekkor Hazard sprintelt a kapu felé, majd a rövid sarkot vette célba, de Gulácsi lábbal védett. A 38. percben meg már tényleg közel álltak a dortmundiak a gólhoz, amikor Sancho indult meg Reus indításával, majd kicsit jobbra sodródott, így hiába állt egyedül szemben a kapussal, csak az oldalhálót találta el. Két perccel később már Sabitzer lőhetett 11 méterről, csakhogy éppen Hitz kezébe. Nagyon pörgött a meccs, és mindkét oldalon voltak helyzetek, de újabb gól már nem esett a szünetig.

A második félidőben sem unatkoztak a csapatok. A Dortmund kezdte jobban a mérkőzést, mivel az 51. percben már kétgólosra növelte az előnyét. Sancho kapott szép labdát Guerreirótól, amit bevitt a tizenhatoson belülre, majd lőtt, és két védő lába mellett is elgurult a labda a bal alsóba. A Leipzig azonban nem adta fel, ám sokáig csak mezőnyfölányben volt, aminek a 63. percben lett meg az eredménye egy szépítés formájában: Forsberg szögletére Klostermann érkezett, és a jobb alsóba fejelt. A 68. percben Olmo fordult kapura Delaney mellett, de a labda csak az oldalhálóban kötött ki. A 77. percben viszont már egyenlíteni tudott a Lipcse egy védelmi hiba után. Hvang indult be két védő között, amire kimozdult a kapus, ezért középre játszotta a labdát az érkező Olmónak, akinek már csak az üres kapuba kellett betalálnia. A végére azért észbe kapott a Dortmund, és a 83. percben már Reus meg is indult a kapu felé, de Upamecano remek ütemben lépett közbe. A 87. percben azonban már ő se tudta megmenteni csapatát a góltól, és a hazaiak ismét vezetést szereztek. Sancho kihasználta a vendégek védelmének hibáját, így egyedül mehetett kapu felé, aztán amikor utolérték, Guerreiróval kényszerítőzve végül az angol játékos lőtt az üres kapuba. A 92. percben Olmo lőhetett volna még egy gólt, de a kapu előtt közvetlen fölépörgetett, így pedig a Borussia Dortmund örülhetett a végén.

Borussia Dortmund – RB Leipzig 3-2 (1-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Daniel Siebert
Gólszerzők: Reus (7.), Sancho (51. 87.) ill. Klostermann (63.), Olmo (77.)
Sárga lap: Hummels (74.) ill. Haidara (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Hitz (Bürki, 46.); Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro; Dahoud (Delaney, 60.), Can; Reyna, Reus, Sancho; T. Hazard (Brandt, 72.). Vezetőedző: Edin Terzic

RB Leipzig: Gulácsi; Klostermann, Upamecano, Orban; Henrichs (Mukiele, 64.), Sabitzer, Kampl (Laimer, 75.), Angelino (Haidara, 74.); Olmo, Forsberg (Kluivert, 64.); Hvang Hi Csan. Vezetőedző: Julian Nagelsmann


Werder Bremen – Bayer Leverkusen:

Sokkal jobban játszott a Bayer Leverkusen az első félidőben, a Werder még a kaput se találta el. A 36. percben a vendégek már örülhettek is egy gól miatt, de nem sokáig, mert a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a találatot. A hazaiaknak csak egy félveszélyes szabadrúgása volt a játékrészben a 45. percben, de Bittencourt beívelésére senki nem érkezett.

A második félidő már kiegyenlítettebb volt, és először a hazaiak előtt volt nagy gólhelyzet, amikor az 51. percben Selke remekül vette át a labdát, de végül a kapu bal oldala mellé tüzelt. Veszélyesebb lett a Werder, de a vendégek jól védekeztek. A 81. percben végül Wendell fejezhetett be volna góllal egy szép akciót, de gyenge lövése a kapus kezei között végezte. A 85. percben Diaby lövése már veszélyesebb volt, de ezt is védte Pavlenka. Így csordogált le a mérkőzés, ám a 94. percben még azonnali pirossal kiállították a hazaiaktól Dinkcit, így emberhátrányban kellett befejezniük a meccset, ez viszont már nem befolyásolta a végeredményt.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Sargent (3.), Gross (42.), Gebre Selassie (87.) ill. Sinkgraven (27.), Schick (90+1.)
Kiállítás: Dinkci (90+4.) ill. –

Wolfsburg – Union Berlin:

A Wolfsburg dominálta a meccset, és már a 12. percben megszerezte a vezetést: Brekalo érkezett remekül Bote Baku labdájára, majd pontos lövést mutatott be, egyenesen a léc alá. A 26. percben  Philipp célozta meg a kapu közepét kapásból, de Luthe remekül reagált és védeni tudta a próbálkozást. A szünetig még a hazaiak voltak fölényben, de újabb gólt már nem tudtak lőni.

A második félidőben is a Wolfsburg játszott jobban, és az 52. percben Baku kis híján gólt is szerzett, de a kapus bravúrral védett. Az 56. percben a vendégek is megmutatták, hogy a pályán vannak, amikor Pohjanpalo lövése a jobb kapufát találta el. Ez intő jel volt a hazaiak számára és jobban odatették magukat, így a 63. percben már kétgólósra növelték az előnyüket ismét Brekalo góljával, aki a jobb felső sarokba vágta a labdát. A 72. percben Pohjanpalo ismét helyzetbe került, de most a kapu mellé lőtt a ziccerben. Végül a 90. percben zárta le a Wolfsburg a mérkőzést, amikor a kapus hatalmas hibáját kihasználva Brekalo a harmadik találatát is megszerezte magának és a csapatának is.

Wolfsburg – Union Berlin 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Brekalo (12. 63. 90.) ill. –
Sárga lap: Mbabu (31.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A 32. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
VfB Stuttgart – Augsburg 2-1

Szombat:
Borussia Dortmund – RB Leipzig 3-2
Wolfsburg – Union Berlin 3-0
Werder Bremen – Bayer Leverkusen 0-0
Hoffenheim – Schalke 04 4-2
18:30 Bayern München – Borussia Mönchengladbach (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
13:30 Köln – Freiburg (Tv: Sport 2)
15:30 Eintracht Frankfurt – Mainz (Tv: Sport 2)
18:00 Hertha BSC – Bielefeld (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: