Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Európa-bajnokságot is kihagyja a Tottenham védője sérülés miatt

Az már eddig is biztos volt, hogy véget ért az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur védőjének szezonja, de most újabb rossz hírek érkeztek számára.

 (Photo by MI News/NurPhoto via Getty Images)

A Tottenham Hotspur és az olasz válogatott balhátvédje, Destiny Udogie sérülés miatt várhatóan kihagyja a 2024-es Európa-bajnokságot.

A 21 éves játékos a szezon hátralévő részére már kiesett, miután a bal négyfejű combizmában sérülést szenvedett. Az angol klub vezetőedzője, Ange Postecoglou elmondása szerint nem a pályán sérült meg, hanem egy edzésen.

Azóta megműtötték, és bár arra nem igazán számítottak, hogy a szezon utolsó mérkőzésire visszatér, most Postecoglou megerősítette, hogy valószínűleg az Eb-n sem lehet ott.

“Nagy csalódást ez Destiny számára és nekünk is, mert nagy szerepet játszott az eddigi szezonunkban”

– mondta a Spurs vezetőedzője.

“Csak egy szerencsétlen incidens volt az edzésen. Megoperálták, ami jól sikerült, így remélhetőleg ott lesz az előszezonban, és visszatérhet a pályára. Szóval hiányozni fog nekünk.”

Arra a kérdésre, hogy várhatóan Udogie kihagyja-e az Eb-t, Postecoglou így válaszolt:

“Igen, igen.”

Udogie a tavalyi szezont az Udinese kölcsönjátékosaként töltötte, de ebben az idényben már kulcsszerepet játszott a londoni klubban: 28 Premier League-meccsén 2 góllal és 3 assziszttal járult hozzá csapata sikereihez. Teljesítményét decemberben új, 2030-ig szóló szerződéssel jutalmazták.