Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Műteni kell a Tottenham Hotspur védőjét, vége a szezonjának

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur védője megsérült, így már nem lép pályára ebben az idényben. 

(Photo by George Wood/Getty Images)

A Tottenham Hotspur bejelentette, hogy hátvédje, Destiny Udogie sérülés miatt kihagyja a szezon hátralévő részét.

A 21 éves játékos ebben a szezonban szinte minden meccsen pályára lépett, mindössze két mérkőzést hagyott ki sérülés, kettőt pedig eltiltás miatt.

A tavalyi szezont az Udinese kölcsönjátékosaként töltötte, de ebben a szezonban már kulcsszerepet játszott Ange Postecoglou csapatában, 28 Premier League-meccsén 2 góllal és 3 assziszttal járult hozzá a sikerhez. Teljesítményét decemberben új, 2030-ig szóló szerződéssel jutalmazták.

A Spursnek ezen a hétvégén nincs bajnoki mérkőzése, miután a Manchester City elleni meccsét az FA-kupa-elődöntő miatt elhalasztották – vagyis Postecoglou nem tartott sajtótájékoztatót a héten -, de Udogie az előző hét bajnoki mérkőzésen kezdett és 90 percet játszott, beleértve a múlt szombati, Newcastle United elleni 4-0-s vereséget is.

Úgy tűnik azonban, hogy a szezonja véget ért, mivel a Tottenham a hátralévő öt mérkőzésén a Bajnokok Ligája-kvalifikációs helyért küzd, és Postecoglou csapata három ponttal van lemaradva a negyedik helyen álló Aston Villa mögött, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Udogie sérülése kihatással lehet a nyári Európa-bajnokságon való részvételére is. A védő tavaly októberben kapta meg első olasz válogatottbeli behívóját, és azóta háromszor játszott hazája színeiben.