Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fél éve halogatta a műtétet a Chelsea középpályása

A Chelsea középpályása egy korábbi problémából kifolyólag a minap sérvműtéten esett át

(Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

A Chelsea világbajnok középpályása, Enzo Fernández közösségi oldalán keresztül üzent, hogy csütörtökön sikeres műtéten esett át, és reméli, hogy a beavatkozást követően hamarosan újra százszázalékos formában térhet vissza a pályára:

“Szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy a műtétem sikeres volt, hála Istennek, minden rendben ment. Sajnos szükségem volt erre a műtétre, mert nagyjából hat hónapja szenvedtem a fájdalomtól. Próbáltam injekciókkal és gyógyszerekkel elkerülni az operációt, de néhány héttel ezelőtt a fájdalom kezdett egyre intenzívebbé válni, egyre kényelmetlenebbül éreztem magam, de nem akartam kihanyi a meccseket. Minden alkalommal megpróbáltam a legjobbat nyújtani a Chelsea-ben és a válogatottban, de nem bírtam tovább, muszáj volt kés alá feküdnöm. Köszönöm a jókívánságokat és a bátorítást. Ígérem erősebben fogok visszatérni, mint valaha. Üdv mindenkinek!”

A 23 esztendős középpályás abban bízott, hogy az alternatív kezelések segíthetnek rajta és minél tovább csapata hasznára lehet, azonban belátta, hogy a műtét elkerülhetetlen. A beavatkozást feltehetően azért sem halogatják tovább, mert a Chelsea szezonjának hátralévő részének már nincs nagy tétje, ám az operáció elvégzése után egy hónapig harcképtelen lesz, de így még pályára léphet a június 20-án kezdődő Copa Américán.

Fernández az elmúlt bő egy év alatt 62 tétmérkőzésen hét gólt és öt gólpasszt jegyzett a londoni “kékek” színeiben. Noha az argentin légiós a mezőnyjátékot tekintve rendszerint csapata legjobbjai közé tartozik, a Chelsea jelenleg csak a kilencedik helyet foglalja el a Premier League-ben, és valószínűleg az egymást követő második idényben fog lemaradni a nemzetközi kupaszereplésről.