Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a magyar válogatott hátvédje biztos a részvételében

A magyar válogatott sérülésből lábadozó hátvédje elképzelhetetlennek tartja, hogy problémája miatt ne lépjen pályára többet a szezonban…

(Photo by Serkan Hacioglu/ dia images via Getty Images)

A ciprusi Omonia Nicosia magyar válogatott hátvédje, Lang Ádám az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, hogy jól érzi magát a márciusi végén szenvedett lábközépcsont-repedése után:

“A kocogást nem erőltetem, de a konditeremben és az úszómedencében tudok erősítő gyakorlatokat végezni, illetve szalagokkal igyekszem a sérült rész körüli izmokat is karban tartani. Szeretnék minél előbb teljes értékű munkát végezni, de a csont gyógyulásának van egy folyamata, ami időigényes. Az orvosok négy-hat, de inkább hat hétre saccolták a felépülés idejét.”

A 67-szeres válogatott játékosa kiemelte, hogy csapata szezonbeli utolsó két meccsére szeretne visszatérni. Továbbá azt is elárulta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány szinte minden héten érdeklődik az állapota felől, és azt tanácsolta neki, hogy ne kapkodjon, legyen türelmes, mert a legfontosabb, hogy százszázalékosan felépüljön.

“Nem vagyok ideges az Európa-bajnoki szereplésem miatt, addigra fel fogok épülni. Mindent megteszek azért, hogy elérjem a célomat, ami az, hogy ott legyek az Eb-n” – hangsúlyozta Lang

Ciprusi együttesével a bajnokságban a harmadik hely megtartása, valamint a kupában a döntő megnyerése a célja, nyártól pedig új vezetőedzőjük lesz, vele azonban személyesen még nem találkoztak.

Lang a klubcsapatában ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, a válogatott legutóbbi két találkozóját, Koszovó és Törökország ellen is végigjátszotta.