Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúzik a válogatottól a brazilok legendája

Hamarosan befejezi válogatottbeli szereplését a brazil női labdarúgás legendás alakja…

(Photo by Andrea Vilchez/ISI Photos/USSF/Getty Images for USSF)

A brazil női válogatott legendás játékosa, Marta a minap egy interjúban megerősítette, hogy az idei nyári párizsi olimpia után lemondja a szereplést a nemzeti csapatban.

A 2004-es, a 2008-as, a 2012-es, a 2016-os és a 2020-as (2021-es) olimpián is részt vevő, kétszeres ezüstérmes Marta azt még nem tudja, hogy részt vesz-e az ötkarikás játékokon, de döntését ettől függetlenül hozta meg:

“Ez az utolsó évem a válogatottban, megerősíthetem. Ez az a pillanat, amikor meg kell értenem, hogy eljött az idő. Nagyon nyugodt vagyok, mert optimistán látom a fiatal sportolók fejlődését.”

“Ha kimegyek az olimpiára, minden pillanatát élvezni fogom, mert attól függetlenül, hogy megyek az olimpiára vagy sem, ez az utolsó évem a válogatottban” – tette hozzá Marta.

A 38 éves Martát korábban hatszor választották meg az év labdarúgójának, miközben vb-ezüstérmes lett a brazil válogatott, illetve háromszor nyert Pánamerikai Játékokat és Copa Américát. Marta 2002 óta 175 mérkőzésen 116 alkalommal volt eredményes a brazil nemzeti csapatban.