Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: a játékosok döntöttek az edzőkérdésben – sajtóhír

A szombaton fölényes győzelmet arató Napoli csapatánál még mindig bizonytalan, hogy ki fog leülni a csapat kispadjára a következő szezontól, miután a jelenlegi tréner távozni szeretne a klubtól…

A BL-indulásért és a második helyért küzdő Napoli együttese a szombati napon 4-1-es győzelmet aratott a Spezia ellen az olasz bajnokság (Serie A) 35. fordulójában: A diadalmas találkozót követően a Corriere del Mezzogiorno arról írt, hogy a csapat játékosai szeretnék meggyőzni Gennaro Gattuso vezetőedzőt a maradásról.

A 43 éves szakember 2019 decemberében vette át a Partenopei irányítását egykori edzőjétől, Carlo Ancelottitól, és a kezdeti lendület olyan jól sikerült, hogy a Napoli megnyerte vele a Coppa Italiát és a hetedik helyen zárta a bajnokságot tavaly. Az idei szezonnak a csapat nagy reményekkel vágott neki, Gattuso első teljes idényében a megerősített keretet a bajnokesélyesek közé sorolták, és bár jól kezdték az idényt, szép lassan elfogyni látszottak, a sérülések sem könnyítették a boldogulását, ennek ellenére remek hajrával továbbra is versenyben vannak a BL-indulásért.

Gattuso heteken át komoly nyomást kapott a klub vezetésétől, amikor a megtizedelt kerettel nem tudták hozni az eredményeket, azóta pedig már a klubelnök, Aurelio De Laurentiis próbálta meggyőzni a maradásról a trénert, eddig sikertelenül, talán a játékosoknak sikerülhet…?