Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ismét elszórakozta előnyét a Barcelona, így minden bizonnyal lemondhatnak a bajnoki címről! – videóval

Győzelmi kényszerben lépett pályára a bajnoki címre hajtó Barcelona gárdája. A katalánok az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, de a Levante a második játékrész elején egyenlíteni tudott. Messiék nem sokkal később ismét előnybe kerültek, de a Levanténak erre is volt válasza. Ronald Koeman csapata ezzel a döntetlennel minden bizonnyal lemondhat a bajnoki címről.

Már az első percektől komoly nyomás alá helyezte a Levante gárdáját Ronald Koeman együttese. Az első 5 percben Pedri előtt adódott két komoly lehetőség, de ezekből még nem született gól. A 25. minutumban aztán Messi góljával előnybe kerültek a Katalánok, amit a 34. percben meg is tudtak duplázni. Ekkor Dembelé futotta le ellenfelét, majd a középre tett labdáját Pedri passzolta a kapuba, 0-2! A szünet előtt még újabb gólt szerezhettek volna a vendégek, de Busquets fejese centikkel kerülte el a kaput. Ebben a játékrészben a Levante előtt is adódtak komoly lehetőségek, de az utolsó passzokba, vagy a lövésbe rendre hiba csúszott, így nem tudták áttörni a Barca védelmét.

A második félidő elején ismét a hazaiak percei következtek, ami az 57. percben meg is mutatkozott egy gól formájában. Miramon beadását, Melero továbbította fejjel a hálóba, 1-2! A 60. minutumban jött az újabb hidegzuhany a Barca számára. Roger passzát ugyanis Morales kapásból bezúdította ter Stegen kapujába, 2-2! Nem sokáig örülhetett azonban a Levante. A 64. percben ugyanis Dembelé elé került a labda, aki védhetetlenül a hálóba vágta a játékszert, 2-3! Ám erre is volt válasza a Levanténak! A 83. percben a csereként beálló Sergio León révén ismét összejött az egyenlítés, 3-3! Az utolsó 10 percben hiába próbálkozott a Barca, végül nem sikerült újabb gólt rúgni, így minden bizonnyal szertefoszlottak a bajnoki címről dédelgetett álmaik. A Levante pedig ezzel a döntetlennel biztossá tette bennmaradását a következő szezonra.

Levante – Barcelona 3-3 (0-2)
Helyszín:
Városi Stadion – Valencia Vezette: J. Munuera Montero
Gólszerzők: Melero (57.), Morales (60.), León (83.) ill. Messi (25.), Pedri (34.), Dembelé (64.)
Sárga lapok: de Frutos (67.), Morales (78.) ill. de Jong (77.), Lenglet (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Levante: Fernandez – Tono, Duarte (Malsa 61.), Vezo, Miramon (Coke 75.) – Bardhi (Gomez 61.), Pier, Melero, de Frutos – Morales (Kochorasvili 90.). Roger (León 75.) Vezetőedző: Paco Lopez

Barcelona: ter Stegen – Araujo (Roberto 46., Puig 85.), Piqué, Lenglet, Alba – de Jong, Busquets, Pedri (Mingueza 74.) – Messi, Griezmann (Braithwaite 81.), Dembelé (Dest 82.) Vezetőedző: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Osasuna 3-2 Cadiz
Elche 0-2 Alavés
Levante 3-3 Barcelona

Szerda:
19:00 Sevilla – Valencia (Tv: Spíler 2)
20:00 Celta Vigo – Getafe
20:00 Huesca – Athletic Club (Tv: Spíler 1)
22:00 Atletico Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Valladolid – Villarreal (Tv: Spíler 2)
20:00 Eibar – Real Betis
22:00 Granada – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: