Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kiderült, ki vezeti a döntőt – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan is bejelentette, hogy ki fújja a sípot az Európa-liga 2021/22-es kiírásának döntőjében. 

Az UEFA hivatalos tájékoztatása szerint a francia Clément Turpin fogja vezetni az Európa-liga fináléját, amelyen a Villarreal és a Manchester United fog pályára lépni. A mérkőzés május 26-én, szerdán lesz 21:00 órás kezdéssel a lengyelországi Gdanksban.

A 38 éves francia játékvezető 2010 óta vezet nemzetközi találkozókat is. A Bajnokok Ligájában ebben a szezonban hét mérkőzésen fújta a sípot, míg az Európa-ligában a legjobb 32 között a PSV Eindhoven – Olympiakiosz találkozó visszavágóját. Turpinnak ez lesz a második szereplése európai kupadöntőben: először a 2018-as BL-fináléban, a Real Madrid – Liverpool összecsapáson volt negyedik játékvezető. A szakembert az UEFA a nyári Európa-bajnokságra is nevezte.

Turpint honfitársai, Nicolas Danos és Cyril Gringore fogja segíteni a döntőben, míg a negyedik játékvezető a szlovén Slavko Vinčić lesz. A VAR-szobában a francia François Letexier figyeli majd az eseményeket, akit honfitársai Jérôme Brisard és Benjamin Pages segítik majd, illetve a holland Paulus van Boekel.

2021-es Európa-liga-döntő játékvezetői csapata

Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Asszisztensek: Nicolas DanosCyril Gringore (franciák)

Negyedik játékvezető: Slavko Vinčić (szlovén)

VAR: François Letexier (francia)

VAR sszisztens: Jérôme BrisardBenjamin Pages (franciák), Paulus van Boekel (holland)