Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA Kupa: Tielemans bombája döntött, a Leicester története első FA Kupáját nyerte meg! – videóval

Több, mint 20000 néző előtt csaphatott össze a Chelsea és a Leicester City együttese az FA Kupa döntőjében. A találkozón nagyon kevés helyzet alakult ki, de Youri Tielemans bombája és Kasper Schmeichel védései végül a “Rókák” győzelmét eredményezték.

Szakadó esőben vívta meg egymással az FA Kupa döntőjét a Thomas Tuchel és Brendan Rodgers csapata. A felek nem is tudtak igazán sok helyzetet kidolgozni az első 30 percben. Az első veszélyes helyzet Jamie Vardy nevéhez fűződött, de a rutinos támadó lövését James tudta blokkolni. Ezt követően Mount távoli lövése okozott riadalmat a Leicester szurkolók körében, de a kísérlet kevéssel elkerülte a kaput. Nem sokkal később Werner veszélyeztetett fejjel, ám nem érte el teljesen a játékszert, így Schmeichelnek nem kellett védenie. A szünet előtt még Vardy került helyzetbe, de a fejese nem volt elég pontos.

A második játékrészben már kegyesebb volt az időjárás a csapatokhoz, a helyzetek viszont nem záporoztak. Az első lehetőség a Leicester előtt adódott, amelyet rögtön gólra is váltottak. Tielemans távolról próbálkozott meg egy lövéssel, ami védhetetlenül vágódott Kepa kapujába, 0-1! A bekapott gólt követően Tuchel támadó felfogású cseréket hajtott végre. A 78. percben ennek majdnem meg is lett az eredménye, de Schmeichel hatalmas bravúrral hárítani tudta Chilwell fejesét. A 87. minutumban újabb elképesztő védést mutatott be a dán hálóőr, ezúttal Mount lövését ütötte szögletre. Két perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, viszont a VAR megmentette a Leicestert, miután Chilwell centikkel túllógott a védővonalon. Ezt követően a Chelsea már nem tudott veszélyeztetni, így a Leicester története első FA Kupa diadalát ünnepelhette.

Chelsea – Leicester City 0-1 (0-0)
Helyszín:
Wembley Stadion Nézőszám: 21000 Vezette: Michael Oliver
Gólszerző: ill. Tielemans (63.)
Sárga lapok: Werner (40.) ill. Fofana (35.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Kepa – Rüdiger, Silva, James – Alonso (Chilwell 68.), Jorginho (Havertz 76.), Kante, Azpilicueta (Hudson-Odoi 76.) – Mount, Ziyech (Pulisic 68.) – Werner (Giroud 82.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

Leicester City: Schmeichel – Fofana, Evans (Albrighton 34.), Söyüncü – Castagne, Tielemans, Ndidi, Thomas (Morgan 82.) – Perez (Choudhurry 82.) – Iheanacho (Maddison 68.), Vardy Vezetőedző: Brendan Rodgers

A mérkőzés összefoglalója: