Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Primeira Liga: az utolsó előtti fordulóban veszítette el veretlenségét a Sporting – videóval

A már bajnok Sporting a mai előtt zsinórban négy bajnokit nyert meg, míg a harmadik helyen álló Benfica az utóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, csak a Porto ellen játszott döntetlent.

Remekül kezdte a meccset a Benfica, a 12. percben Seferovic góljával vezetést szereztek a “Sasok” (1-0). A 29. percben megduplázta előnyét a hazai csapat, Pizzi volt eredményes (2-0). A 38. percben már hárommal vezettek a “Vörösök” Verissimo fejelt Adan kapujába (3-0). Az első félidő legvégén szépített a Sporting, Goncalves talált be közelről, ezzel visszahozta a meccsbe csapatát (3-1). Ezután nem tartott sokáig a vendégek lelkesedése, a 49. percben Seferovic egy tizenegyesből visszaállította a háromgólos különbséget (4-1). Ezután ismét felpörgött a Sporting, az 52. percben Goncalves találta el a kapufát. A 62. percben ismét az “Oroszlánok” veszélyeztettek, Paulinho fejesét védte Leite, de még ebben a minutumban szépíteni tudott Santos (4-2). A 77. percben igazán izgalmassá tette a hajrát a Sporting, Goncalves talált be tizenegyesből (4-3). Az egyenlítés azonban már nem jött össze a bajnoknak, így egy meccsel a vége előtt oda lett a veretlen bajnoki szezon.

Benfica – Sporting 4-3 (3-1)
Gólszerzők: Seferovic (12., 48. – tizenegyesből), Pizzi (29.), Verissimo (37.), ill. Goncalves (45., 77. – tizenegyesből), Santos (62.)

A 33. forduló további menetrendje:

Péntek:
Braga – Moreirense 2-1
Ferreira – Gil Vicente 0-2

Szombat:
Boavista – Portimonense 1-0
Farense – Tondela 1-0
21:30: Rio Ave – Porto

Vasárnap:
16:00: Famalicao – Nacional
18:00: Belenenses – Santa Clara
21:00: Maritimo – Guimaraes

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: