Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: a Rangers veretlenül nyerte meg a bajnokságot

Skóciában a bajnoki cím már korábban eldőlt, ezen a hétvégén pedig már az első osztályú bajnokság rájátszásának utolsó körét bonyolítják le…

A bajnok Rangers együttese az utolsó mérkőzésén sem hibázott, ehelyett magabiztos, 4-0-s sikert aratott az Aberdeen ellen, így a teljes szezont veretlen mérleggel zárta.

Steven Gerrard csapata a 2020-2021-es skót bajnoki idény során a lejátszott 38 mérkőzéséből 32-t megnyert hat döntetlen mellett, és végül 25 pontos előnnyel zárta a második helyezett nagy rivális Celtic gárdája előtt.

Az 55. bajnoki címével még mindig skót rekordernek számító Rangers tíz hosszú év után tért vissza a skót klubfutball trónjára. Mint ismeretes, az utolsó bajnoki aranyéremmel záruló, 2010-2011-es szezont követő idényben a második helyen végeztek a zöld-fehérek mögött, majd anyagi veszteségeik miatt visszasorolták őket a negyedosztályba. A kék-fehérek alaposan alámerültek, és az ezt követő négy szezonban három feljutást ünnepelve a 2016-2017-es idényben tértek vissza a Premiership mezőnyébe. Eleinte képtelenek voltak régi fényükben csillogni és megszorongatni a nagy riválist, két harmadik helyezés után viszont a tavalyelőtti és a tavalyi kiírást már a második helyen zárták, úgy hogy az Old Firmön is sikerült el-elkapniuk a Celticet.

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)