Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: három csapat verseng a bajnoki címért

A török bajnokság (Süper Lig) 2020-2021-es kiírásának utolsó fordulóját szombat este bonyolítják le, és egészen hihetetlen módon még három csapatnak is van matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére…

A Süper Lig idei kiírását jelenleg a Besiktas és a Galatasaray azonos pontszámmal vezeti, miután előbbi az utolsó két meccsét elvesztette, és az elmúlt hétközi fordulóban az egymás elleni rangadót utóbbi nyerte 3-1 arányban. Egyenlő pontszám esetén a helyi szabályok szerint az egymás elleni eredmény rangsorol a csapatok közt, ez azonban jelen esetben döntetlen, így pillanatnyilag a BJK érezheti bajnoknak magát kettővel jobb gólkülönbsége révén. Ha a két csapat a végelszámolásnál egyenlő pontszámmal zár, akkor a Galata csak akkor lehet bajnok, ha legalább három góllal nagyobb különbséggel nyeri meg utolsó meccsét, mint a Besiktas. (Ha a gólarány egyenlő, a több lőtt gól ugyancsak a tíznél több találattal bíró BJK mellett szólna.)

Nevető harmadikként még a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce gárdája is odaérhet a trónra, a sárga-kékek azonban már csak akkor lehetnek bajnokok, ha mindkét rivális elveszíti az utolsó meccsét, ők pedig közben begyűjtik a három pontot. Mivel a Fener mérlege mindkét vetélytárssal szemben gyengébb az egymás elleni párharcokban, ők csak tényleges pontelőnnyel előzhetik meg bármelyiküket, ellenkező esetben marad a dobogó harmadik foka, és az Európai Konferencialiga-selejtezőben való szereplés.

A szombat esti zárófordulóban a Besiktas a Göztepe vendége lesz, eközben a Galatasaray a Yeni Malatyaspor gárdáját fogadja, míg a Fenerbahce ahhoz a Kayserisporhoz látogat, amelynek még nem biztos a bennmaradása. Valamennyi találkozóra magyar idő szerint szombat este 19:30-tól kerülhet sor.

A három isztambuli rivális közül a 19-szeres bajnok Fener vár legrégebb óta az újabb bajnoki címre, hiszen utoljára a 2013-2014-es évad végeztével zártak a török pontvadászat élén. A 22 elsőségével rekordbajnok Galata két évvel ezelőtt hódította el legutóbb az elsőséget, míg az éllovas Besiktas a 2016-2017-es diadal után érne fel a csúcsra, a klub történetében 16. alkalommal.

Annyi már biztos, hogy a Süper Lig aktuális szezonja végén a Denizlispor, az Ankaragücü és az Erzurumspor már kiesett az első osztályból, míg a negyedik búcsúzó a már említett Kayserispor vagy a Genclerbirligi gárdája lesz.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye