Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva nyert az Atlético Madrid – videóval

A spanyol bajnokság utolsó előtti, 37. fordulójában minden mérkőzést egy időpontban játszottak. A listavezető Atlético Madrid az Osasunát fogadta hazai pályán, és hatalmas fölényben is játszott végig, de sokáig semmi nem ment be nekik. A vendégek pedig még a vezetést is megszerezték, de az Atlético nem adta fel és megfordította a mérkőzést. Simeone gárdája előnyben várja az utolsó fordulót, de a Real Madrid is nyert, így a végén még hátrafelé kell nézegetnie. 

Hatalmas fölényben játszott az első félidőben az Atlético Madrid, de semmi nem akart bemenni nekik, ami a vendégek kapusának volt köszönhető. A 10. percben Suarez kezelte le a hozzá érkező labdát közvetlenül a kapu előterében és laposan lőni is tudott, de Herrera hárította a lövést. A 16. percben Suarez jól vette át a hozzá érkező, egyébként gyenge passzt a tizenhatoson, majd megcélozta a bal alsó sarkot, de Herrera ezt is védeni tudta, a kipattanót pedig Correa gyűjtötte be, viszont ezt is hatalmas reflexszel védte a kapus. A 22. percben már nagyon közel állt Suarez a gólhoz, de ezt a lövését most a kapufára ütötte ki Herrera. A 29. percben Correa próbálkozhatott, és meg is célozta a kapu közepét, de a kapus ezt is ki tudta védeni. A játékrész végére még Saulra jött ki két helyzet, de először a fejese szállt a kapu fölé, majd a 43. percben a jobb kapufát találta el.

A második félidőben is az Atlético Madrid dominálta a játékot, de az Osasuna és a kapus is remek munkát végzett. Aztán a hazaiaknak már sikerült végre betalálnia, viszont ezek érvénytelen találatok voltak: az 59. percben Savic ünnepelhetett a társakkal, de hosszas videóbírózás után les miatt visszavonták a gólt, majd a 68. percben Carrasco talált be, de ezt is les előzte meg. Elképesztő fölényben játszottak a madridiak, de ezzel semmire nem mentek, különösen, hogy a 75. percben az Osasuna szerzett vezetést, konkrétan a semmiből: Budimir csapott le a briliáns keresztlabdára és a jobb kapufa mellé fejelt, és bár Oblak kiütötte még a labdát, a felvételeken is látszott, hogy bent volt. Nem örülhetett azonban sokáig a vendégcsapat, mivel az Atlético Madrid  kiegyenlített a 82. percben, most már egy érvényes góllal, miután Lodi izomból lőtt a léc alá. A 88. percben pedig már meg is fordította a mérkőzést a hazai csapat, amikor Suarez kapott egy lapos passzt a kapu előterében, majd a bal alsó sarokba lőtte a labdát. Innen pedig már kihúzta az Atlético, és így előnnyel várhatják az utolsó fordulót.

Atlético Madrid – Osasuna 2-1 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid) Vezette: Juan Martinez Munuera
Gólszerzők: Lodi (82.), Suarez (88.) ill. Budimir (74.)
Sárga lap: Suarez (89.) ill. Budimir (76.), Brasanac (84.)
Kiállítás: – ill. –

Atlético Madrid: Oblak; Hermoso (Lodi, 66.), Felipe, Savic, Trippier; Carrasco, Saul (Joao Felix, 66.), Koke, LLorente (Herrera, 80.); Correa (Dembele, 81.), Suarez (Kondogbia, 90+1.). Vezetőedző: Diego Simeone

Osasuna: Herrera; Ramalho, Garcia, David Garcia, Unai Garcia, Cruz, Ruben Garcia; Barja (Torro, 77.), Moncayola, Brasanac (Avila, 90+1.), Jony (Torres, 66.); Budimir (Enric, 77.). Vezetőedző: Arrasate Jagoba

A 37. forduló eredményei:

Atlético Madrid – Osasuna 2-1
Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1
Barcelona – Celta Vigo 1-2
Alaves – Granada 4-2
Betis – Huesca 1-0
Cadíz – Elche 1-3
Getafe – Levante 2-1
Real Sociedad – Valladolid 4-1
Valencia – Eibar 4-1
Villarreal – Sevilla 4-0

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: