Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: döntetlent játszott a Lille, nyert a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 37. fordulójában még mindig vártak ránk izgalmak, többek között még a bajnoki címért és a kiesés ellen is küzdenek a csapatok.

A találkozó nem hozott nagy iramot, pedig a listavezető számára nagyon fontos volt a három pont megszerzése, azonban a játékképe egyáltalán nem ezt adta vissza. A Saint-Étienne ellen nehézkes játszani, de ettől jóval nagyobb lendületet várhattak el a szurkolók a Lille részéről, ugyanis egy győzelem esetén a jövőheti idegenbeli mérkőzésen az Angers otthonában elég lett volna egy döntetlen is, így viszont jövőhéten még lehet bőven izgulniuk Yilmazéknak, de még mindig saját kezükben van a sorsuk.

Lille – Saint-Étienne 0-0 (0-0)
Gól: –

A PSG könnyed sikert aratott a Reims ellenében, akik már a 11. percben emberhátrányba kerültek, sőt, a kiállítás sorsára jutó Abdelhamid egy büntetőt hozott össze a szabálytalanságával, amelyet Neymar értékesített. Majd bő 10 perc elteltével Mbappé is betalált, ezzel eldöntve a találkozó sorsát, azonban a hazaiak nem álltak le, többet akarták kétgólos győzelemnél. A 68. percig kellett azonban várni az újabb találatra, hiába volt óriási a párizsiak fölénye, akkor Neymar szögletére érkezett kiválóan Marquinhos és fejel a kapuba. A hosszabbításban még Moise Kean is jegyzett egy találatot, amivel sima 4-0-ás sikert aratott a PSG, így még megvan az esélye a bajnoki cím megszerzésére, de nem saját kezükben van a sorsuk.

PSG – Reims 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Neymar (13. – büntetőből), Mbappé (24.), Marquinhos (68.) ill.
Kiállítva: Y. Abdelhamid (11.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Monaco kiegyenlített mérkőzést játszott a Rennes gárdájával, viszont így is sikerült győzelmet aratni. Az első negyed óra, valamint félóra végén is betaláltak, Ben Yedder és Golovin révén, ezzel már-már eldöntve a találkozót. Azonban a 68. minutumban szépített a Rennes Bourigeaud révén, ezzel még volt bőven izgulni valója a hercegségieknek.

Monaco – Rennes 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Ben Yedder (16.), A. Golovin (29.) ill. -B. Bourigeaud (68.)
Kiállítva: Da Silva (85.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Lyon korán hátrányba került, azonban Paqueta és Depay vezetésével már az első játékrész közepén fordítani tudtak, sőt, előbbi még egyszer betalált, amivel már megnyugtató előnyben voltak a vendégek. A második játékrész elején két gólja mellett kioszt egy gólpasszt is Aouarnak, ezzel eldöntve a találkozó sorsát, amely három ponttal a Lyon még mindig versenyben van a Bajnokok Ligája indulást érő harmadik helyért. A 62. percben még kicsit izgalmassá tette a mérkőzést Koné, aki duplázni tudott, de ez a két találat ma sajnos nem ért csapatának pontot. A hajrában még betalált a csereként beálló Islam Slimani is, így kiütéses győzelmet aratott a Lyon gárdája.

Nimes – Lyon 2-5 (1-3)
Gólszerzők: M. Koné (5. 62.) ill. L. Paqueta (8. 24.), M. Depay (20.), H. Aouar (55.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 37. forduló további mérkőzései
Bordeaux – Lens 3-0
Dijon – Nantes 0-4
Lorient – Metz 2-1
Montpellier – Brest 0-0
Nice – Strasbourg 0-2
Marseille – Angers 3-2

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye