Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a Boca tizenegyesekkel verte a tartalékos Rivert – videóval

Az elmúlt hétvégén bonyolították le az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) rájátszásának első körét, vagyis a negyeddöntőket…

 

A Copa de la Liga Profesional rájátszásának első fordulójának slágermeccsén a Boca Juniors büntetőkkel győzte le a több sebből vérző rivális River Plate csapatát. Az alapszakaszbeli eredmények alapján a Superclásico már a legjobb négy közé jutásért összejött, a találkozó azonban nem mutathatott valós képet, mivel az elmúlt két napban a “milliomosoknál” 15 (!) labdarúgó produkált pozitív koronavírus-tesztet, így juniorokkal teletűzdelve tudtak kiállni a rangadóra.

A hirtelen egyértelmű esélyessé előrelépő Boca jobban is kezdte a mérkőzést, több ígéretes támadás után tíz perc elteltével rögtön magukhoz ragadták az előnyt, miután Medina jobb oldali beadását a veterán Carlos Tévez bravúros mozdulattal fejelte a profik közt most debütáló Alan Díaz ketrecébe. A házigazda továbbra is lendületben maradt, még az első félidőben több ígéretes lehetőséget puskáztak el, pedig akár el is dönthették volna a továbbjutást. A fordulás után is több lehetősége volt a Bocának, Díaz kapus azonban Tévez valamennyi próbálkozását hatástalanította. A River ellentámadásai sem voltak veszélytelenek, és a korábbi kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a második etap derekánál Angileri bejátszásából Julián Álvarez befejelte az egyenlítést érő találatot. Az arany-kékek igyekezete ellenére nem tudták bevinni a győztes gólt, így a szabályok értelmében rendes játék idejű döntetlent követően azonnal tizenegyesrúgásokra került sor. A szétlövésben hazai oldalról csak Cardona hibázott, míg a River soraiból Angileri és Ponzio is kihagyta a maga kísérletét, így a Boca jutott tovább a négy közé.

Boca Juniors – River Plate 2-1 (1-0, 1-1) – büntetők után
Gólszerzők: Tévez (11.), ill. Álvarez (68.)

 

Az összes többi párharc döntetlent hozott, így mindenhol tizenegyesrúgások döntöttek. Jókora meglepetésre a csoportját toronymagasan megnyerő Vélez Sarsfield búcsúzott a sorozottal a Racing Club ellen, hozzájuk hasonlóan az Independiente ugyancsak idegenben jutott tovább, míg a másik csoportelső Colón túlélte az orosz rulettet. A következő körben, az elődöntők során a mérkőzéseket semleges pályán rendezik meg.

A negyeddöntők eredményei

Estudiantes La Plata – Independiente 0-1 – büntetők után
Colón – Talleres Córdoba 2-1 – büntetők után
Vélez Sarsfield – Racing Club 0-1 – büntetők után
Boca Juniors – River Plate 2-1 – büntetők után

Az elődöntők párosításai

Independiente – Colón
Racing Club – Boca Juniors

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!