Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: véget ért a bajnokság első szakasza – KÖRKÉP

Az elmúlt hétvégén lejátszották az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) utolsó fordulójának mérkőzéseit, így eldőlt, hogy mely nyolc csapat jutott be a legjobb nyolc közé a rájátszásba…

 

A 26 csapatos argentin bajnoki mezőny tagjait két 13 tagú csoportba sorsolták, ahol egymással 12 fordulót bonyolítanak le, miközben csoportonként mindig egy-egy nagy rivális egyszerre lesz “szabadnapos”, így addig ők egymás ellen játszhatnak meccseket. A végén csoportonként az első négy-négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az A csoportban a Colón már korábban biztosította első, az Estudiantes La Plata pedig a második helyét. A harmadik helyre az elmúlt két meccsét elveszítő River Plate férkőzött oda magabiztos győzelmével, míg a negyedik helyen a Racing Club az utolsó fordulóban előzte meg a San Lorenzót az egymás elleni 2-0-s győzelmével – a “Ciclón” így lemaradt a rájátszásról. Ugyancsak nem fért oda a januári Copa Diego Armando Maradona-sorozatban döntőt játszó Banfield, és a későn hajrázó Argentinos Juniors sem. A vert mezőnyben futott be például a Kily González által irányított Rosário Central, és Fernando Gago legénysége, az Aldosivi is.

A másik csoportot a Vélez Sarsfield együttese fölényes nyerte meg, zárófordulós veresége ellenére a Boca Juniors a második helyen végzett, míg harmadik egy újabb fővárosi csapat, az Independiente lett. A negyedik helyen a Talleres Córdoba futott be, még az is belefért, hogy az utolsó körben kikaptak a végül ötödik Lanús gárdájától. Rajtuk kívül nem jutott tovább a csoportból az Atlético Tucumán vagy a Diego Maradona által utoljára irányított Gimnasia La Plata sem. Pocsék szereplésével csak 11. helyen zárt a Copa Sudamericanát és a Recopát is megnyerő Defensa y Justicia, míg az idény közben Germán Burgos által átvett Newell’s Old Boys sereghajtóként végzett csoportjában.

A bajnokság végeredménye

 

(Tabellák: us.soccerway.com)

A továbbiakban az elsők a negyedikekkel, a másodikok a harmadikokkal mérkőznek meg az egymeccses negyeddöntőben, melyre az előrébb végző csapat otthonában kerül sor. Így alakulhatott ki, hogy a negyeddöntőben máris Superclásicót rendeznek a Boca és a River közt, de a Vélez-Racing fővárosi derbi ugyancsak izgalmas párosításnak ígérkezik.

A Copa de la Liga Profesional negyeddöntőinek párosításai

Colón -Talleres Córdoba
Estudiantes La Plata – Independiente
Vélez Sarsfield – Racing Club