Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: döntöttek a kapitány sorsáról – HIVATALOS

Noha korábban arról volt szó, hogy a 2022-es világbajnokság után távozhat posztjáról, az olasz szövetség teljesen más tájékoztatásról számolt be a hétfő délutáni órákban a kapitányát illetően…

 

Az olasz labdarúgó-szövetség a hétfői napon közölte, hogy 2026 júniusáig megújította Roberto Mancini szövetségi kapitány szerződését az olasz válogatott élén. Vagyis amennyiben a szakember kitölti a megállapodást, akkor az idei kontinensviadallal együtt két Eb-n és két vb-n irányíthatja a nemzeti csapatot, hiszen az új kontraktus az Észak-amerikai világbajnokság végéig szól.

“Szerettük volna folytatni a kiváló munkát a kapitányunkkal. Amellett, hogy eredményeket érjünk el, sokkal fontosabb az a hosszútávú projekt, melyen együtt dolgozunk. Mancini fantasztikus munkát végzett az elmúlt két év alatt, minden elismerést megérdemel a szurkolóktól és a szövetségtől egyaránt. Fontos döntést hoztunk, a bizalmunk továbbra is töretlen az irányába, és ezt még az Európa-bajnokság előtt nyomatékosítani szerettük volna.”

– jegyezte meg a hosszabbítás kapcsán a helyi szövetség elnöke, Gabriele Gravina.

Mint ismeretes, a Squadra Azzurra 2018. szeptember 10-én Portugália ellen szenvedett utoljára, 1-0-s vereséget a Nemzetek Ligájában, az azóta lejátszott 25 mérkőzésből pedig húszat megnyertek öt döntetlen mellett. Ezzel Mancini beállította a 2006-os világbajnok admirális, Marcello Lippi veretlenségi szériáját, amelyet még 2004 és 2006 között produkált a válogatott élén. A mindenkori olasz rekordhoz is már csak öt meccset kell vereség nélkül megvívniuk, hiszen Vittorio Pozzo irányításában az Azzurri annak idején, 1935 és 1939 között 30 találkozót hozott le veretlenül.

Mancini amellett, hogy több fiatal játékost beépített a csapatba, valóban felrázta a tetszhalott állapotából a sötét Ventura-korszak után a válogatottat. Olaszország tízből tíz győzelemmel abszolválta az Európa-bajnoki selejtezőket, most pedig háromból három sikerrel indította a vb-selejtezősorozatot, és akár mindkét tornának komoly esélyekkel vághatnak neki.