Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Laporta új vezetőedzőt szeretne kinevezni – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint a Barcelona elnöke, Joan Laporta eldöntötte, hogy mi lesz Ronald Koeman sorsa. 

A katalán RAC1 rádiócsatorna információi szerint Laporta kapcsolatba lépett a Bayern München korábbi vezetőedzőjével, Hansi Flickkel, hogy ő vegye át Ronald Koeman helyét a Barcelona kispadján. Az 56 éves szakember ezzel a katalán gárda első számú célpontja lett a következő szezonra, és a RAC1 szerint Laporta már beszélt is erről a német szakemberrel, és állítják, hogy emiatt nem vállalta el a német válogatott irányítását.

Flick érkezése hatással lehet az olyan “veterán” játékosok jövőjére is, mint Piqué, Busquets, Jordi Alba és Sergi Roberto. Az még mindig nem dőlt el, hogy mi lesz legnagyobb sztárjuk, Lionel Messi sorsa, de a legutóbbi hírek szerint az ő jövője is kiderül a szezon végéig.

A héten Laporta arról beszélt, hogy a Barcelona elérte “egy korszak végét” és a következő lépés az lesz, hogy újraépítsék a csapatot úgy, hogy versenyképesek legyenek a Bajnokok Ligájában is.

“Megnyertük a Spanyol Kupát és erre nagyon büszke vagyok, de érthetetlen módon elvesztettük a bajnokságot és ideje korán kiestünk a Bajnokok Ligájából is. Ezt úgy értem, hogy véget kell vetnünk egy korszaknak és újítanunk kell, mert erre van szükségünk”

– nyilatkozta Laporta a legutóbbi interjújában.