Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újabb tavalyi kieső jutott fel az első osztályba

Az éllovas Espanyol feljutása után eldőlt, hogy a második helyezett csapat is biztosította élvonalbeli tagságát a spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga 2) 2020-2021-es szezonjának hajrájában…

A harmadik helyezett Almería együttesének kedd esti vereségével matematikailag is eldőlt, hogy a spanyol másodosztályú bajnokság második helyén álló Mallorca csapata feljutott az első osztályba a hátralévő mérkőzésektől függetlenül.

A feljutását már korábban biztosító éllovas Espanyol csapatához hasonlóan a mallorcai gárda ugyancsak egy év után azonnal visszatért az első osztályba a tavalyi kiesést övetően.

Mint ismeretes, az első két helyezett jut fel automatikusan a spanyol első osztályba, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás során döntenek a harmadik feljutó kilétéről. Playoff-helyen tanyázik még az említett Almería mellett  szintén tavaly kiesett fővárosi Leganés, valamint az asztúriai Sporting Gijón és a nagyot hajrázó katalán Girona, de versenyben van még a szintén madridi Rayo Vallecano együttese is.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye