Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: vészkapussal, csere nélkül győzött a River Plate – videóval

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-fertőzések miatt alaposan megtizedelődött a River Plate gárdája, ám a szabályok szerint pályára kellett lépniük csütörtökre virradóra a Libertadores-kupa aktuális fordulójában…

 

A napokban River Plate játékoskeretében összesen már 20 labdarúgó produkált pozitív koronavírus-tesztet, és mivel a “milliomosok” a maximálisan engedélyezett 50 fős keret helyett csak 32 játékost neveztek a Libertadores-kupára, gyakorlatilag elfogyott Marcelo Gallardo csapata. A nemzetközi sorozatra nevezett listáról húszan koronavírus-fertőzöttek, a maradék 12 játékos közül pedig ketten, így a csapat szerdai mérkőzésen mindössze tíz bevethető játékosuk volt, melyből mindenki mezőnyjátékos. Hogy legyen valaki a kapuban, és kitegyék a teljes létszámot, a sérüléssel bajlódó Enzo Pérez vállalta, hogy beáll a kapuba ezen a mérkőzésen, a Valencia és a Benfica korábbi középpályása pedig egyáltalán nem vallott szégyent új posztján.

A “milliomosok” a nehéz körülmények ellenére bravúros módon, 2-1-es győzelmet arattak a kolumbiai Independiente Santa Fé gárdája felett. A sorozat 2018-as győztese két gyors góllal hamar biztos előnyre tett szert, miután Fabrizio Angileri egy lecsorgó labdát juttatott az őrizetlenül maradt ketrecbe, kisvártatva pedig a leshatáron kiugró Julian Alvarez bombázott látványos mozdulattal a léc alá. Innentől kezdve a meccsre 11 játékost nevező River csere nélkül, alkalmi kapussal a portája előtt biztosan őrizte kétgólos előnyét, a vendégek erejéből csak egy szépítő találatra futotta az utolsó húsz percben.

A River így előnyös helyzetből várhatja a csoportkör utolsó fordulóját, és reménykedhetnek benne, hogy a brazil Fluminense elleni csúcsmeccsre már legalább egy valódi kapusuk is bevethető lesz.

River Plate (argentin) – Independiente Santa Fé (kolumbiai) 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Angileri (3.), Álvarez (7.), ill. Osorio (73.)

 

A csoport aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)