Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: tíz játékosa maradt a River Plate-nek

A hétvégén tartalékosan rangadót vesztő River Plate csapatát a napokban további koronavírus-fertőzések sújtották, és a következő mérkőzésre már egy kezdőcsapatra való játékosa sem lesz a 2018-as győztesnek…

 

A River Plate játékoskeretében összesen már 20 labdarúgó produkált pozitív koronavírus-tesztet a napokban, és mivel a “milliomosok” a maximálisan engedélyezett 50 fős keret helyett csak 32 játékost neveztek a Libertadores-kupára, gyakorlatilag elfogyott Marcelo Gallardo csapata.

A nemzetközi sorozatra nevezett listáról húszan koronavírus-fertőzöttek, a maradék 12 játékos közül pedig Enzo Pérez és Javier Pinola sérültek, így a csapat szerdai mérkőzésen mindössze tíz bevethető játékosuk lesz, melyből egyikük sem kapus. Jelen állás szerint úgy áll, hogy ők játszhatnak a kolumbiai Independiente Santa Fé ellen: Jonathan Maidana, David Martínez, Fabrizio Angileri, Milton Casco, Jorge Carrascal, Agustín Fontana, José Paradela, Julián Alvarez, valamint a juniorok közül Tomás Lecanda és Felipe Peña Biafore.

A rendkívül sűrű versenynaptár miatt pedig esély sincs a halasztásra, mivel a csoportkör hat fordulóját hat héten belül bonyolítják le, utána pedig folytatódnak a dél-amerikai világbajnoki selejtezők, három hét múlva pedig már indul a Copa América.

A buenos airesi gigász a Libertadores-kupa csoportkörében négy forduló alatt hat pontot szerzett, és a második helyen áll csoportjában.

Argentínában a második hullám tombol, hétfőn például 28 680 új megbetegedést jelentettek. A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 3.3 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 71 ezren hunytak el az országban a betegséggel összefüggésben.