Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: újabb argentin kiválóság Minnesotában – HIVATALOS

Ramón Ábila közelmúltbeli leigazolása után a minap újabb megbízható argentin játékos szerződtetésével erősítette támadószekcióját az MLS-ben szereplő Minnesota United gárdája…

 

Az MLS 2021-es kiírását mérsékelten kezdő Minnesota United gárdája a minap Franco Fragapane személyében egy rutinos szélső leigazolását hozta tető alá.

A 28 esztendős egykori korosztályos válogatott argentin szélső a Boca Juniors nevelése volt, és egészen 2016-ig állt a patinás “arany-kékek” kötelékében, menet közben alacsonyabb osztályú spanyol klubok színeiben Európában is kipróbálhatta magát. A fővárosi gigásztól való távozása után hazájában az Arsenal Sarandi, az Unión Santa Fé, legutóbb pedig a Talleres Córdoba együttesét szolgálta, utóbbitól kölcsönben tavaly a brazil élvonalbeli Fortalezában szerepelt. Fragapane az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 2021-es kiírásában 13 mérkőzés alatt háromszor volt eredményes a córdobai egylet színeiben, és egy találatot szerzett a Copa Sudamericana csoportkörében is.

Az új szerzemény a Minnesota United soraiban két ismerőssel is együtt játszhat, hiszen a már említett Ramón Ábila mellett Emanuel “Bebelo” Reynoso is egykor csapattársa volt a Bocában.

A Minnesota négy vereséggel kezdte az új idényt, de a legutóbbi két meccsét már megnyerte, és reményeik szerint mostantól elindulnak felfelé, mivel sokan akár a bajnokság megnyerésére is esélyesnek tartják a csapatot.