Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási meglepetés! Megint kis csapat nyerte a szlovén bajnokságot!

A szlovén bajnokság (Prva Liga) két bajnokesélyes csapata szombat este éppen egymás ellen lépett pályára a zárófordulóban, és nem maradt el az igazi drámai végjáték…

Óriási meglepetésre az NS Mura csapata 3-1-es győzelmet aratott a bajnoki döntővel felérő összecsapáson a favorit Maribor vendégeként, így a két csapat azonos pontszámmal zárt a bajnokság élén, az egymás elleni eredmény azonban nekik kedvezett. Az ezüstérmes joggal lehet csalódott, hiszen a 75. percig 1-1-re állt a találkozó, és még az egygólos vereség is az ő a bajnoki címüket jelentette volna, ám két hajrábeli találatával a Mura kiénekelte a sajtot a szájukból.

A friss bajnok 2017-be még a harmadosztályban versenyzett, 2018-ban megnyerte a másodosztályt, három évvel később pedig első élvonalbeli bajnoki címét ünnepelhette.

A Maribor tavaly az idén éppen csak bennmaradó első bajnok Celje mögött végzett a második helyen, ezúttal ismét csak a dobogó második fokra jutott neki. A bajnokság harmadik helyére a szezont három verséggel záró, korábban sokáig vezető Olimpija Ljubljana együttese ért oda.

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)