Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kikapott a Chelsea, a Tottenham hátrányból állt fel a Leicester ellen – videóval

A Premier League 2020/21-es kiírásának utolsó fordulójában még maradtak kérdések a helyezéseket illetően a nagy csapatoknál is. A Chelsea az Aston Villa otthonába látogatott, de nem tudott nyerni, így a negyedik helyet szerezték meg. A Leicester bár vezetett a Tottenham ellen, kétszer is, a Spurs megfordította a mérkőzést és bejött a hetedik helyre, míg a Leicester a vereséggel lemaradt a BL-ről. A Liverpool a Crystal Palace-t fogadta és könnyedén nyert, amivel bebiztosította a harmadik helyét a tabellán. 

Aston Villa – Chelsea:

A játék képét tekintve a Chelsea volt fölényben, de a gólokat először az Aston Villa lőtte. Sokat támadtak a londoniak, rengeteg szögletet is lőttek, de semmi nem akart bemenni, a támadóharmadban nagyon gyengék voltak a próbálkozások. Végül a 43. percben a hazaiak szereztek vezetést: Bertrand Traore kapta meg a labdát a kapu előtt, majd a bal felső sarokba küldte esélyt sem adva a kapusnak.

Az első félidőt is az Aston Villa kezdte jobban, mivel az 52. percben Jorginho szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kaptak a hazaiak. El-Ghazi állt oda a labda mögé, és higgadtan lőtt a kapufa mellé. Az 59. percben Timo Werner betalált ugyan, de a videóbíró segítségével a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Próbálkozott a Chelsea, de csak a 70. percben jött össze a szépítés: Pulisic lőtte be a labdát a kapu elé, amire Chilwell érkezett jól, majd ellőtte a játékszert a kapu közepébe. Nem volt szerencséje a Chelsea-nek, mivel nem jött össze az egyenlítés, de még a 89. percben azonnali piros lappal kiállították Azpilicuetát is, így pedig már végképp elszállt minden reményük. A Chelsea ezzel a vereséggel a negyedik helyen tudott végezni a tabellán, míg az Aston Villa 11. helyét nem befolyásolta ez a győzelem.

Aston Villa – Chelsea 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Traore (43.), El-Ghazi (52.) ill. Chilwell (70.)
Sárga lap: McGinn (65.) ill. Jorginho (45.), Werner (45+2.), Kovacic (49.)
Kiállítás: – ill. Azpilicueta (89.)

Leicester – Tottenham:

Izgalmas és kiegyenlített mérkőzést játszott a Leicester és a Spurs egymással. A vezetést a Leicester szerezte meg a 18. percben egy kisebb kavarodás után: a játékvezető először elengedte a gyanús esetet, de végül csak megnézte a felvételeket, és büntetőt is ítélt a hazaiaknak. Vardy állt oda a labda mögé és Lloris mellett a jobb alsó sarokba lőtt. A félidőben mindkét oldalon támadtak, a Leicesternél Iheanacho, a Tottenhamnél inkább Szon volt veszélyes. A 41. percben viszont sikerült kiegyenlítenie a vendégeknek, amikor Kane a tizenhatoson nem átvette, hanem azonnal kapura lőtte a labdát, ami a kapu közepébe ment.

A második játékrész is egy Leicester-büntetővel kezdődött, amikor az 51. percben. Davinson Sanchez szabálytalankodott a tizenhatoson belül, majd a VAR segítségével megítélték a tizenegyest. Ismét Vardy állt a labda mögé, és ismét a kapu jobb oldalába lőtte a játékszert. Az 58. percben Iheanacho növelhette volna csapata előnyét, de a kiválóan sikerült bal alsó sarokba tartó lövését szintén kiválóan védte Lloris. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, de a végére beindult a gólgyártás. A 77. percben egyenlíteni tudott a Spurs, amikor egy szögletet követő kavarodás után Schmeichelről a kapuba pattant labda. A Leicester ezután összezuhant, amit kihasznált a Tottenham. A 87. percben a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, amikor Kane tette vissza ügyesen a labdát az érkező Bale elé, a walesi pedig könnyedén lőtt a léc alá. Ezzel azonban még nem zárták le a mérkőzést, mivel a nagyon hosszú hosszabbítás végén, a 96. percben Bale ismét gólt szerzett, ami csapatának a negyedik találatot jelentette: a walesi szélső először a kapufát találta el, majd az onnan kipattanó labdát viszont már belőtte a hálóba. A Tottenhamnek így sikerült megszereznie a 7. helyet, amivel selejtezhet az Európa Konferencia Ligában, míg a Leicester lecsúszott a BL-ről.

Leicester – Tottenham 2-4 (1-1)
Gólszerzők: Vardy (18. – büntetőből, 52. – büntetőből) ill. Kane (41.), Schmeichel (77. – öngól), Bale (87. 90+6.)
Sárga lap: – ill. Bergwijn (58.), Winks (83.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool – Crystal Palace:

Végig sokkal jobban játszott a Liverpool, a Crystal Palace-nak esélye se nagyon volt. A 18. percben Alexander-Arnold lövése szállt el pár centivel a kapu felett, mint ahogy a 20. percben Williams fejese, és egy perccel később Szalah próbálkozása is. A vezetést végül a 36. percben szerezték meg, amikor Firmino passzolt remek labdát Mané elé a tizenhatoson belülre, aki kapu jobb oldalába lőtt. A játékrész végéig még próbálkoztak, de több gólt nem lőttek.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Pool dominálta a mérkőzést. Sok kisebb helyzet és próbálkozás után végül csak a 74. percben tudták növelni az előnyüket, amikor Szalah asszisztja után Mané lövése megpattant egy védőn, majd akadálytalanul jutott Guaita hálójába. A mérkőzés végére Szalah-nak volt több helyzete is: először egy hatalmas ziccert lőtt a kapu bal oldala mellé, majd Guaita védett hatalmasat. A Crystal Palace nem okozott igazán veszélyt a Pool kapuja előtt, így Kloppék a győzelemmel bebiztosította a harmadik helyüket a tabellán, míg a Crystal Palace a 14. helyen végzett.

Liverpool – Crystal Palace 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mané (36. 74.) ill. –
Sárga lap: Alexander-Arnold (74.), Milner (86.) ill. Ayew (71.), Riedewald (83.)
Kiállítás: – ill. –

A Premier League 38. fordulójának további mérkőzései

Aston Villa – Chelsea 2-1
Fulham – Newcastle United 0-2
Leeds United – West Bromwich Albion 3-1
Leicester City – Tottenham 2-4
Liverpool – Crystal Palace 2-0
Sheffield United – Burnley 1-0
Arsenal – Brighton 2-0
Manchester City – Everton 5-0
West Ham United – Southampton 3-0

A bajnokság végleges eredménye:

A góllövőlista végleges eredménye: