Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötszázadik bajnokiját játszotta a veterán csatár

Az olasz bajnokság (Serie A) 38., utolsó fordulójának szombat esti programja nem sok kérdést tartogatott, lévén az alsóházban már korábban minden eldőlt, de egy gyönyörű jubileumtól hangos volt a játéknap…

 

A Sampdoria 3-0-ra legyőzte a sereghajtóként kieső Parma csapatát, és a találkozón 500. Serie A-s bajnoki mérkőzését játszotta a genovaiak örökifjú támadója, a csapata első gólját szerző Fabio Quagliarella.

A 38 éves támadó 2000-es debütálása óta a Torino, az Ascoli, az Udinese, a Napoli és a Juventus csapatai színeiben játszotta az élvonalban mostani kenyéradóján kívül, melyet első ízben a 2006-2007-es szezonban, most pedig 2016 januárja óta erősít. Quagliarella fiatal korában ráadásul több évet töltött alacsonyabb osztályokban, ha akkor is az élvonalban játszhatott volna, akkor már korábban elérhette volna a mostani, szép mérföldkövet.

A Blucherciati színeiben újjászülető támadó két évvel ezelőtt 26 góljával a bajnokság gólkirálya lett, de például az aktuális idényben is eljutott 11 találatig 33 pályára lépés alatt. A 28-szoros olasz válogatott támadót remek formája révén 2019-ben csaknem tíz év után újra meghívták a nemzeti csapathoz is, melyben három meccsen két gólt szerzett akkor.

Quagliarella a Serie A történetének ötödik legtöbb pályára lépéssel rendelkező támadója, a rangsort az AS Roma ikonja, Francesco Totti vezeti 619 bajnoki pályára lépéssel.