Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Albánia: elképesztő véghajrában a jobb gólkülönbség döntött a bajnoki címről

Ritkán látható módon kiélezett véghajrát hozott a bajnokság idei kiírása Albániában, hiszen az első osztályú bajnoki címért az utolsó forduló előtt még négy csapatnak volt esélye a bajnoki címre, abból ráadásul kettő egymás ellen játszott…

Az albán bajnokság (Kategoria Superiore) 2020-2021-es idényének végső győztese a Teuta csapata lett, amely megtartotta előnyét a táblázat élén a szerdai utolsó fordulóban. A zárókörben a bajnok durresi alakulat 6-1-es győzelmet aratott a sereghajtóként búcsúzó Apolonia Fier gárdája ellen, így jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a közben a “csak” 2-0-ra diadalmaskodó shkodrai Vllaznia csapatát.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt a bajnokság szabályai szerint, ebben az összevetésben azonban fej-fej mellett állt a két gigász, így végül a néggyel jobb gólkülönbségének köszönhetően jutott fel a trónra a végső győztes.

A Teuta csapata fennállása során mindössze a második albán bajnoki címét szerezte az 1994-es győzelem és a 2012-es második helyezés után.

A mezőny harmadik helyére a fővárosi Partizani gárdája férkőzött oda egyetlen ponttal lemaradva az éllovas párostól, míg a szezon első felében sokáig vezető Laci csapata végül a negyedik helyen futott be.

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)