Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Unai Emery boldogan értékelt a megnyert finálét követően

Mint ismert, a Villarreal megszerezte fennállásának során az első komolyabb trófeáját, miután az Európa-liga döntőjében legyűrte a Manchester United csapatát.

A Villarreal vezetőedzője, Unai Emery nagyon boldogan értékelt az Európa-liga győzelmet követően, de ez nem is meglepő, hiszen egy kemény szezon végén nyerték meg a klub történelmének első komolyabb serlegét egy végig kiélezett mérkőzésen.

A rendes játékidő 1-1-el ért véget, a hosszabbításban nem született gól, ennek következtében jöhetett a tizenegyespárbaj. Az első 10 rugó berúgta a saját büntetőjét mindkét csapatnál, így a két kapusra került sor, először Rulli végezte el, ő pedig magabiztosan értékesítette azt, majd kapustársa De Gea következett, de a spanyol hálóőr lövését hárítani tudta az argentin, ezért végül a Sárgák örülhettek.

“Hihetetlenül boldog vagyok. Az egész Európa-liga szezont élveztük, a játékosaim az egész idény során keményen dolgoztak, és megérdemelten nyertük meg a sorozatot. Nagyon nehéz meccs volt, egy erős Manchester United ellen, de végül nyertünk és ez a legfontosabb. Ha elindulok az EL-ben, természetesen mindig meg akarom nyerni, de örülök, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk” – nyilatkozta Emery.