Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte az egykori argentin válogatott szélső – HIVATALOS

Korábbi ígéretének megfelelőn a veterán argentin szélső péntekre virradóra a Copa Sudamericana végeztével karrierje utolsó mérkőzésén lépett pályára…

 

Lejátszotta aktív pályafutása utolsó mérkőzését az egykori argentin válogatott kiválóság, Lucho González péntekre virradóra a Copa Sudamericana csoportkörének zárófordulójában a brazil Athletico Paranaense színeiben, melyet az utolsó öt évben hűségesen szolgált.

Az egykori 45-szörös válogatott szélső fénykorában Európában az FC Porto (2005-2009, 2012-2014) és az Olympique Marseille (2009-2012) játékosa volt. A portugál gárda tagjaként hat bajnoki címet és két kupát, a francia klubbal pedig egy országos bajnokságot és három hazai kupát nyert. Ígéretes európai évei során Gonzálezt 2009-ben a portugál bajnokság aranylabdásának választották.

Hazájában több ízben erősítette a patinás River Plate csapatát, még az európai kaland előtt és után is eltöltött néhány évet a “milliomosok” alkalmazásában, nevelőcsapata a szintén fővárosi Huracán együttese volt.

González 2003 és 2011 között erősítette az argentin válogatottat, tagja volt a 2004-es és a 2007-es Copa Américán egyaránt ezüstérmes Albicelestének, valamint a 2004-es athéni olimpiát megnyerő nemzeti csapatnak, illetve a 2006-os világbajnokságon is szerepelt José Pékerman negyeddöntőig jutócsapatában.