Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Havertz első BL góljával megnyerte a döntőt a Chelsea! – videóval

Angol házidöntőt hozott a Bajnokok Ligája fináléja, ahol a Manchester City és a Chelsea mérte össze a tudását. A mérkőzést végül Thomas Tuchel együttese nyerte meg, akik az első félidei jobb játékuknak, Kai Havertz első BL góljának és a stabil védekezésüknek köszönhetően a 2011/12-es szezon után ismét elhódították a BL trófeát. 

(Photo by Jose Coelho – Pool/Getty Images)

Pozitív előjel lehetett a Chelsea számára, hogy Thomas Tuchellel a fedélzeten eddig mindkétszer legyőzték a Manchester Cityt, míg Pep Guardiola karrierje során a legtöbbször a Chelsea ellen szenvedett vereséget, szám szerint hétszer. A mérkőzés igen nagy iramban kezdődött, a helyzetek pedig inkább a Chelsea előtt adódtak. Az első kettő Timo Werner előtt, ám a szerencsével ebben a szezonban erősen hadilábon álló támadó előbb a saját lábára rúgta a labdát, majd a közelről leadott lövése Ederson martalékává vált. Ezt követően Kanté tudott fejjel veszélyeztetni, ám a kísérlete elkerülte a kaput. A City is néhányszor veszélyes helyzetbe tudott kerülni, de vagy az utolsó passzba csúszott hiba, vagy odaért az egyik Chelsea védő és az utolsó pillanatban menteni tudott. A szünet előtt elveszítette egyik kulcsemberét Thomas Tuchel, miután Thiago Silva megsérült. A félidő végén mégis örülhetett a lecserélt Silva is, mivel előnybe került a Chelsea. Havertz kapott kiváló labdát Mounttól, majd Ederson mellett tudta elvinni a játékszert, ezt követően pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia, 0-1! A 21 esztendős német játékos első gólját szerezte pályafutása során a Bajnokok Ligájában!

A második játékrész elején aztán próbálta növelni a mezőnyfölényét a Manchester City, de ők is elveszítették egyik alapemberüket, miután Kevin de Bruyne szerencsétlenül ütközött Rüdigerrel. A City hiába tartózkodott jóval több időt a Chelsea térfelén, nem igazán tudtak mit kezdeni a “Kékek” masszív védelmével. A londoni gárda a 73. percben majdnem el is döntötte az összecsapást, de a kontra végén Pulisic kevéssel a kapu mellé emelte a labdát. A 77. minutumban aztán a Manchester City történetének és a Chelsea-City párharcnak a legeredményesebb játékosa, Sergio Agüero is beállt, de az argentin támadó sem tudott segíteni a csapatán. A 97. percben még Mahrez lövése okozott komoly riadalmat, de ez kevéssel elkerülte Mendy kapuját, így a City úgy veszítette el a BL döntőt, hogy szinte egy igazán komoly helyzetet sem tudtak kialakítani.

Manchester City – Chelsea 0-1 (0-1)
Helyszín:
Estadio de Dragao (Porto) Nézőszám: 14110 Vezette: A. Lahoz
Gólszerző: – ill. Havertz (42.)
Sárga lapok: Gündogan (35.), Gabriel Jesus (88.) ill. Rüdiger (57.)
Kiállítás: ill.

Manchester City: Ederson – Zinchenko, Dias, Stones, Walker – Foden, Gündogan, Silva (Fernandinho 64.) – De Bruyne (Jesus 60.), Mahrez, Sterling (Agüero 77.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Silva (Christensen 39.), Rüdiger – James, Jorginho, Kante, Chilwell – Havertz, Mount (Kovacic 80.), Werner (Pulisic 66.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

A góllövőlista állása: