Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: így mutatkozott be Sergio Agüero

Ahogyan arról beszámoltunk, a Manchester City csapatától tíz év után távozó argentin klasszis támadó, Sergio Agüero a minap szabadon igazolhatóként aláírt a Barcelona együtteséhez…

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A Barcelona csapatával a minap kétéves szerződést kötő Sergio Agüero a hétfői napon mutatkozott be új csapatában a nagy közönség előtt, üdvözlő beszédében pedig átigazolásának körülményei mellett természetesen klasszis honfitársáról, Lionel Messiről is szót ejtett:

“Meg akarom mutatni, mit tudok, ugyanúgy akarok játszani itt is, mint a Cityben. Óriási öröm, hogy itt lehetek, egyrészt Lionel Messi miatt, másrészt mert már gyerekkoromban tudtam, hogy a Barca a világ legjobb klubja. Bárki, akinek szerződést kínál a Barca, azonnal rohan ideigazolni. Megpróbálom kihozni magamból a maximumot, hogy nagy sikerekhez segítsem a klubot. Együtt ebédeltem Pep Guardiolával, és ő is azt mondta, hogy a világ legjobb klubjához jövök. Remélem, tudunk majd együtt játszani, de az ő maradása a klubra tartozik. Ismerem nagyon jól, remélem, itt marad. Az elmúlt négy hónapban semmi gondom sem volt a térdemmel, ez most a legfontosabb számomra a fizikai állapotomat illetően.

Gyerekkoromban abban bíztam, hogy egy napon felfigyel rám a Barcelona, éppen az imént meséltem el ezt az elnök úrnak. És most itt vagyok, korábban elképzelni sem tudtam ezt. De mindenki ide szeretne igazolni! Amikor megkeresett a Barca, nem hezitáltam, azt mondtam az ügynökömnek, hogy nem is akarok más klubbal tárgyalni, csakis a Barcával. Képzelhetik, mennyire örültem, amikor meghallottam, hogy megkeresték az ügynökömet, tizennégy éves korom óta erre a hívásra vártam.”

A 32 éves csatár az utóbbi időben egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben is mindössze 20 pályára lépés jutott neki eddig. Agüero összességében egy évtized alatt már 182 bajnoki gólt szerzett a csapat színeiben 275 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 390 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a City történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 260 találatával.