Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Alapos átszervezések a horvát válogatottnál!

Mind a Horvát -, mind pedig a Cseh Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az Európa-bajnokság kezdete előtt átalakította a válogatott felkészülését. 

Az Európában országonként gyakran eltérő  koronavírus-protokollok miatt elsőként a horvátok jelentették be, hogy az eredetileg Skóciába tervezett bázisukat (St. Andrews) visszamondják, és inkább odahaza, Rovinjban készülnek tovább az Eb-re.

A legutóbbi vb ezüstérmese az UEFA-tól kapott ajánlást, hogy a zökkenőmentes felkészülés érdekében, továbbá a skót COVID-szabályozásokat figyelembe véve, érdemes lenne átgondolniuk a válogatott táborának áthelyezését, miután a skót regulák nem feltétlenül a legrugalmasabbak jelenleg (pozitív teszteredmény esetén az egész csapatnak karanténba kellene vonulnia – a szerk.).

A horvátok a D-csoportban kétszer játszanak Glasgow-ban (Csehország és Csehország ellen), majd pedig az angolok ellen a Wembley-ben. Mindhárom találkozóra Horvátországból utazik a csapat.

“Alaposan átgondoltuk a helyzetünket, majd arra jutottunk, hogy ez a legjobb és legésszerűbb döntés amit hozhattunk. Rovinjban is minden feltétel adott egy kiváló felkészülésre. Nem beszélve arról, hogy ezzel még közelebb hozzuk az Európa-bajnokságot Horvátországhoz!” – Fogalmazott Zlatko Dalic szövetségi kapitány döntés meghozatalát követően.

Déli szomszédunkhoz hasonlóan a csehek is gyorsan változtattak, és nem alakítanak ki bázist Edinburgh-ben. A cseh szövetség még nem kommunikálta, hogy a válogatott esetleg áthelyezi székhelyét Angliába, vagy a horvátokhoz hasonló példát követ majd.