Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a holland gólvágó! – Hivatalos

Nem tudott megegyezni csapatával a közös folytatásról, így végül a visszavonulás mellett döntött a holland gólvágó, Klaas-Jan Huntelaar. A 37 esztendős csatár a német élvonalból búcsúzó Schalke együttesét erősítette pályafutása utolsó hónapjaiban.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Profi pályafutása utolsó mérkőzését az Eintracht Frankfurt ellen játszotta Klaas-Jan Huntelaar, amelyet csapata 4-3-ra megnyert. A holland játékos 1 góllal és 1 gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A győzelem ellenére is nagyon simán, már fordulókkal korábban eldőlt, hogy a Schalke a következő szezont a másodosztályban kezdi. Pedig a 37 esztendős játékos még azzal a szándékkal érkezett a téli átigazolási időszakban, hogy megpróbálja megmenteni szeretett csapatát, amelynek mezében 2010 és 2017 között futballozott már korábban. Huntelaar végül nem igazán tudott a Schalke szekerén lendíteni, elsősorban a sérülései miatt, ugyanis mindössze 9 meccsen, 591 perc erejéig volt a pályán a gelsenkircheni csapatban. Ez idő alatt kétszer talált a hálóba és 1 asszisztot is kiosztott.

Sajtóhírek szerint a támadó szeretett volna a másodosztályba is a csapattal tartani, de a klub a mai nap folyamán szerződést bontott vele és Sead Kolasinaccal is, aki így visszatér az Arsenalhoz. Huntelaar ezt követően végül úgy döntött, hogy befejezi profi pályafutását. A csatár a válogatott fellépéseit is figyelembe véve 738 találkozón kapott szerepet, ezeken a meccseken pedig 408 gólt és 101 gólpasszt ért el. A Schalkéval a 2010/11-es szezonban megnyerte a Német Kupát és a Szuperkupát, míg Hollandiában a bajnokságot és a kupát is három alkalommal nyerte meg egykori csapataival. A válogatottnak tagja volt a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is, amikor Hollandia előbb az ezüst, majd négy évvel később a bronzérmet szerezte meg.