Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima sikert arattak az olaszok – Videóval

Az olaszok a második felkészülési mérkőzésüket játszották az Európa-bajnokság előtt, a szintén résztvevő Csehországgal csaptak össze, de emellett további két válogatott mérkőzést rendeztek péntek késő este.

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

Az olaszok jobban játszottak az első játékrészben, de nem volt hatalmas fölényük, viszont így is előnnyel mehettek a pihenőre. A 23. percben Ciro Immobile vett át egy labdát a kapu előterében, majd a hálóba lőtt (1-0). Nem sokkal később ismét a Lazio gólfelelőse találhatott volna be, azonban fejese elkerülte a kaput pechére. A félidő vége előtt Jorginho passzából Barella tudott gólt szerezni (2-0), ennek következtében kétgólos előnnyel mehettek szünetre az olaszok.

A hazaiak gólcsapja a második játékrészben sem záródott el, a 66. percben Immobile ezúttal gólpasszt osztott ki, a találatot Insigne jegyezte (3-0). Alig hét minutummal később a harmadik támadó is feliratkozott a góllövők névsorba, azaz Domenico Berardi, aki Insigne átadásából szerezte meg az olaszok negyedik gólját (4-0). A Nerazzurri tehát simán vették a második felkészülési találkozójukat is az Európa-bajnoki rajt előtt.

Olaszország – Csehország 4-0 (2-0)
Játékvezető: L. Tschudi (svájci), Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna)
Gólszerzők: C. Immobile (23.), N. Barella (42.), Insigne (66.), Berardi (73.) ill.

Olaszország: Donnarumma – Florenzi (Toloi 84.), Bonucci, Chiellini (Acerbi 64.), Spinazzola (Emerson 63.) – Barella, Jorginho (Cristante 63.), Locatelli – Berardi (Chiesa 77.), Immobile (Raspadori 78.) Insigne. Vezetőedző: Roberto Mancini

Csehország: Pavlenka – Coufal, Brabec, Celustka (Zima 46.), Boril – Kral, Darida (Sadilek 81.), Masopust (Sevcik 61.), Barak (Soucek 46.), Jankto (Vydra 61.)- Krmencik (Schick 46.). Vezetőedző: Jaroslav Silhavy

A feröeri és Izlandi válogatott nem játszottak szemet kápráztató mérkőzést, helyzetek ugyan akadtak a találkozón, viszont mindössze egyetlen találat született, a 70. percben Mikael Anderson döntötte el a találkozó sorsát.

Feröer-szigetek – Izland 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. M. Anderson (70.)

A szlovének kiütötték Gibraltárt, köszönhetően Ilicic és Sporar remek játékénak, mindkét támadó két góllal vette ki a részét a sima 6-0-ás sikerből, sőt az Atalanta labdarőgója még egy büntetőt is elrontott, de kiosztott mellette egy gólpasszt is az Ilicic.

Szlovénia – Gibraltár 6-0 (4-0)
Gólszerzők: A. Sporar (11. 34.), J. Ilicic (17. 57.) J. Mlakar (38.), Gorenc-Stankovic (61.) ill.