Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Argentína és Chile nem bírt egymással – videóval

A jövő vasárnapi Copa América-rajt előtt a dél-amerikai kontinensen még két világbajnoki selejtezőkört bonyolítanak le, az ötödik forduló slágerösszecsapása egyértelműen Argentína és Chile péntek hajnali találkozója volt…

(Photo by Agustin Marcarian – Pool/Getty Images)

A világbajnoki selejtezőben eddig veretlen Argentína és a várakozáson alul teljesítő Chile válogatottja felejthető összecsapáson 1-1-es döntetlent ért el egymással csütörtökről péntekre virradóra Santiago del Esteróban.

Az argentinok igyekeztek a kezdetektől fogva kezdeményezően fellépni, de kevés valamire való lehetőséget tudtak kidolgozni, a chilei védelem biztos lábakon állva tette a dolgát. Az első negyedóra végén az első komolyabb helyzet a vendégek előtt adódott, Vargas lövése azonban elkerülte E. Martínez ketrecét. A gauchók folyamatosan próbálkoztak, és a félidő derekánál Maripan kaszálta el La. Martínezt a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntető Lionel Messi magabiztosan helyezte Bravo hálójába. A bekapott gól után Chile próbált váltani, aktivizálták magukat a vendégek, és ígéretes akciókat vezettek, kevés helyzettel. A La Roja az első félidőben még ki is egyenlített, egy kapu elé ívelt szabadrúgást Medel kotort be a kapu elé, melyet Alexis Sánchez vert be közelről a hálóba. Az első félidő ráadásában Messi ígéretes szabadrúgását Bravo piszkálta ki a felső sarok elől, így a szünetre a csapatok 1-1-es döntetlennel mehettek le.

A második játékrészben mindkét csapat több cserével próbált frissíteni, a játékban azonban folyamatosan a küzdelem dominált. A házigazda argentinok hiába próbáltak ellenfelük fölé nőni, csak egy-egy kósza lövési kísérletet tudtak kialakítani, kevésbé volt benne a gól a játékukban. A végjátékot sikerült megnyomnia Scaloni együttesének, és Chilét az utolsó negyedórán belül alaposan be tudták szorítani a kapujuk elé. Menet közben Messi szabadrúgásból a keresztlécet találta el, a közvetlen hajrában pedig De Paul kemény lövését Bravo bravúrral hárította. Így aztán az argentinok a nagy igyekezet és az erős hajrá ellenére képtelenek voltak legyőzni Chilét, de továbbra is biztosan tartják második helyüket az éllovas Brazília mögött.

Argentína – Chile 1-1 (1-1)
Helyszín: Estadio Unico Madre de Ciudades (Santiago del Estero) Vezette: Jesús Noel Valenzuela (venezuelai)
Gólszerzők: Messi (23. – büntetőből) ill. A. Sánchez (36.)
Sárga lapok: Martínez Quarta (43.), C. Romero (52.), ill. Galdames (2.), Aranguíz (68.)
Kiállítás: – ill.

Argentína: E. Martínez – Foyth (Molina 81.), Romero, Martínez Quarta (Li. Martínez 46.), Tagliafico – Ocampos (J. Correa 46.), De Paul, Paredes (E. Palacios 81.), Di María (Álvarez 63.) – Messi, La. Martínez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Chile: Bravo – Isla, Medel, Maripan, Mena – Galdames (Pinares 65.), Pulgar, Aranguíz (Alarcon 85.), Meneses – E. Vargas (C. Palacios 81.), A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Martin Lasarte.

 

A kontinens két talán leggyengébb csapatának egymás elleni összecsapásán Bolívia a 3600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő la pazi Hernando Siles Stadionban 3-1-re legyőzte Venezuelát. A helyiek ikonja, Marcelo Martins Moreno két góljával keretbe foglalta a találkozót, és duplájával magabiztos győzelemhez vezette az övéit. A vendégek erejéből az első félidőben még futotta az egyenlítésre, de a második félidő elején a La Verde visszavette a vezetést, és végül magabiztosan diadalmaskodott. Bolívia első sikerét aratta a selejtezősorozatban, mellyel rögtön aktuális ellenfele elé került a táblázaton.

Bolívia – Venezuela 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Martins Moreno (5., 83.), Di. Bejarano (60.), ill. Chancellor (26.)

Némi meglepetésre Uruguay és Paraguay egymás elleni mérkőzése gól nélküli döntetlennel zárult. A favorit uruk többek közt Valverdével és Suárezzel a soraikban már az első félidőben is többet próbálkoztak, de a fölény abszolút meddőnek bizonyult, ráadásul a vendégek az ellentámadásokból többször is veszélyeztettek. Később sem változott a helyzet, ugyan Tábarez legénysége végig próbálkozott, nem tudták megszerezni a győztes gólt. A hosszabbítás perceiben egy vitatott szituációban a videóbíró nem ítélt kezezést a házigazda javára, így megosztoztak a pontokon a felek, és maradtak egymással azonos pontszámmal a negyedik-ötödik helyen.

Uruguay – Paraguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Kolumbia házon kívül aratott magabiztos, 3-0-s győzelmet Peru ellen játszva, miután egy bő negyedórás emberelőnyös szakaszt két góllal használt ki. Reinaldo Rueda csapata már azonos létszám mellett megszerezte a vezetést Mina találatával, majd kisvártatva két újabb találattal minden kérdést eldöntött, így az is belefért, hogy az utolsó félórában már ők is csak tíz emberrel játszottak. Kolumbia ezzel javította korábbi kisiklásait, és hét pontjával utolérte az uruguayi-paraguayi párost a tabellán, miközben Peru öt forduló alatti negyedik vereségével visszacsúszott a sereghajtó pozícióba.

Peru – Kolumbia 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Mina (40.), Uribe (49.), Luis Díaz (55.)
Kiállítva: Trauco (45.), ill. Munoz (59.)

Később rendezik:
Brazília – Ecuador szombat, 02:30

 

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!