Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: három hónap után felbontották Burgos szerződését – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban mutatott mérsékelt eredményei hatására a Newell’s Old Boys vezetősége kevesebb, mint három hónap után leváltotta közismert vezetőedzőjét…

 

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) a 13 csapatos csoportjában utolsó helyen végző Newell’s Old Boys gárdája a keddi napon megerősítette, hogy felbontotta márciusban kinevezett vezetőedzője, Germán Burgos szerződését.

Az 52 esztendős szakember közel egy évtizeden át dolgozott az Atlético Madrid kispadján Diego Simeone asszisztenseként a “matracosoknál”. Burgos korábban az olasz Catania és az argentin Racing Club együttesénél is “Cholo” hűséges segédje volt, majd kilenc év után az elmúlt szezon végén távozott az Atléticótól, mert vezetőedzőként szerette volna kipróbálni magát a továbbiakban. Március 14-én nevezték ki őt a Newell’s élére, a szezon közben vette át a csapat irányítását, 15 mérkőzésből azonban csak négyet tudtak vele megnyerni hat döntetlen és öt vereség mellett.

Az “El Mono”, azaz “majom” becenévre hallgató tréner aktív korában 2001 és 2004 között az Atlético kapusa volt, hazájában a Ferro Carril Oeste és a River Plate hálóját védte, most először állt munkába vezetőedzőként.