Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Egyre nagyobb az aggodalom a spanyoloknál!

Bármennyire is újszerű helyzetet teremtett a COVID-19 a világ futballjában, arra még nem volt példa, hogy egy világversenyre készülő válogatott, utolsó felkészülési találkozója előtt jóformán az egész keretét lecserélje.

Min arról mi is beszámoltunk, Sergio Busquets után újabb spanyol játékos, Diego Llorente produkált pozitív koronavírus tesztet. Luis Enrique szövetségi kapitány az aggodalom egyik jeleként drasztikus döntésre szánta el magát.

A spanyolok keddi, Litvánia ellen felkészülési találkozóját kihagyó Eb-keret mellé vész-meghívót kapott az U21-es csapat (Litvánia ellen az U21-es válogatott játszott – a szerk.) 11 játékosa: Álvaro Fernández, Óscar Mingueza, Marc Cucurella, Bryan Gil, Juan Miranda, Gonzalo Villar, Martin Zubimendi, Yeremy Pino, Pozo, Brahim Diaz és Javi Puado; akikhez csatlakozik még a külön edzéseket korábban elkezdő Kepa Arrizabalaga, Raúl Albiol, Brais Méndez, Pablo Fornals, Rodrigo illetve Carlos Soler.

A felsorolt 17 labdarúgó az Eb-kerettől elkülönítve, külön ‘buborékban’ készül arra, hogy további pozitív teszteredmények esetén bármikor beugrásra készek legyenek.