Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: magabiztos győzelemmel kezdtek az olaszok – videóval

Rómában, a Stadio Olimpicóban elrajtolt a labdarúgó Európa-bajnokság. A nyitómeccsen Olaszország és Törökország csapott össze.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A 18. percig kellett várni az Európa-bajnokság első helyzetére, ekkor Insigne lőtte el a labdát a török kapu előtt. Pár perccel később érkezett az első félidő legnagyobb helyzete. Ekkor Insigne ívelt be egy szögletet, ami tök üresen találta Chiellinit, de Cakir hatalmas bravúrt mutatott be. Az első játékrészben több olyan szituáció is volt, amikor játékosok büntetőt reklamáltak, azonban csupán egy alkalom volt, amikor a VAR megnézte a jelenetet, de akkor sem ítéltek büntetőt.

Az olaszok rögtön a második félidő elején bemutattak egy hatalmas bravúrt, a kis szögletből Berardi maradt lesen. Az 50. percben, a félidőben beálló Ünder által megszületett a törökök első kapura lövése is. Majd szinte rögtön ezután megszerezte a vezetést az olasz csapat. Berardi beadása olyan szerencsétlenül találta el Demiralt, hogy a mellkasáról a kapuba vágódott a labda. A török védő mindent megtett, hogy ne pattanjon a kezére a labda, de így is rosszul sült el a dolog. Ez volt az Eb-k történetében az első alkalom, amikor az első gól egy öngól volt. A 66. percben megszerezte második gólját is az olasz válogatott, amit ezúttal valóban olasz játékos szerzett. Spinazzola lövését Cakir bravúrosan védte, de kipattanóra kiváló érzékkel érkezett Immobile. A törökök kapusa, Cakir több nagy védést is bemutatott a mérkőzésen, azonban a 79. percben hatalmas hibát követett el, oda ajándékozta a labdát az olaszoknak, aminek az lett a vége, hogy Insgine is betalált. A vége sima lett, magabiztos győzelemmel kezdtek az olaszok és ezzel továbbra is ők a leghosszabb ideje veretlen csapat az Európa-bajnokságon.

Európa- bajnokság, 1. forduló (A-csoport)
Törökország – Olaszország 0-3 (0-0)

Helyszín: Róma, Stadio Olimpico – 12916 néző, Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők:
ill. Demiral (53.öngól), Immobile (66.), Insigne (79.)
Sárga lapok: Soyuncu (88.) ill.
Kiállítva:ill.

Törökország: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu (Kahveci 65.) – Karaman (Dervisoglu 76.), Tufan (Ayhan 64.), Yazici (Ünder 46.), Calhanoglu – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes

Olaszország: Donnarumma – Florenzi (Di Lorenzo 46.), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante 73.) – Beradi (Bernardeschi 85.), Immobile (Belotti 81.), Insigne (Chiesa 81.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

A mérkőzés összefoglalója

Az A-csoport állása

A góllövőlista élmezőnye