Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Csalódott törökök – El is úszott az Európa-bajnokság?!

Mint ismert, Törökország hiába a nagy remények és várakozás, nagyon simán kikapott Olaszországtól az Európa-bajnokság római nyitómérkőzésén. A török válogatott szövetségi kapitánya, Senol Günes a következőképpen értékelte a találkozót. 

A csalódottság tökéletesen érezhető volt a torna legidősebb kapitányának szavaiban.

“Ez ma nem a mi napunk volt!” – Kezdte a 69 esztendős török edzőlegenda.

“Egy nagyon erős olasz csapattal találkoztunk, de ettől még nagyon nem tetszett amit láttam, főleg a végeredménnyel vagyok elégedetlen. Az olaszok remekül játszottak, szinte tökéletesen használták a pálya minden egyes területét. Úgy gondolom fizikálisan nem volt gondunk, viszont a második félidőre teljesen elvesztettük a kontrollt, ez pedig megengedhetetlen.” – Folytatta a török szövetségi kapitány, majd még megjegyezte, a csalódottság érzésétől szabadulniuk kell minél előbb:
“Egy nagy torna nyitómeccsét sohasem egyszerű lejátszani. Akár nyersz, vagy veszítesz, a folytatásban ugyan úgy bármi megtörténhet! Az Európa-bajnokság folytatódik a számunkra Wales és Svájc ellen, azokra a találkozókra kell most már összpontosítanunk”

Így Gunes, akinek véleményét még török szemszögből a legjobban talán Umut Meras szavai egészítik ki. “Sajnáljuk a teljesítményünket, elnézést kell kérnünk érte! Az Európa-bajnokság azonban nem ért véget, Svájc és Wales ellen azért fogunk küzdeni, hogy megmenthessük ezt a tornát magunknak!”