Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói újabb gólja egy pontot ért csapatának – sajtóhír

Döntetlennel folytatta tovább szereplését az MLS idei szezonját magyar légiósa vezérletével remekül indító Sporting Kansas City gárdája…

(Photo by Fernando Leon/ISI Photos/Getty Images)

A nyugati konferencia második helyén tanyázó Sporting Kansas City gárdája egymást követő három megnyert meccs után az MLS szombati játéknapján hazai környezetben 1-1-es döntetlent harcolt ki az Austin FC ellen. A szerényebben álló vendégek abszolút nem játszottak megilletődötten, az első félidőben inkább az ő akaratuk érvényesült, és több kimaradt lehetőség után a játékrész derekánál egy pazar akció végén a paraguayi Cecilio Dominguez volt eredményes. A hazaiak ritmust tudtak váltani, és többször is közel jártak az egyenlítéshez, de a szünetre az Austin mehetett előnnyel. A fordulást követően is fölényben játszott a Kansas City, több lehetőséget kihasználatlanul hagytak, ugyanakkor a vendégek is egy-egy kontrából végleg eldönthették volna a három pont sorsát. Az utolsó húsz percen belülre fordulva egy labdaszerzést követően kialakított helyzet végén Sallói Dániel értékesítette közelről a kipattanót, kiegyenlítve a találkozó állását, amely végül a Sporting pontmentéséhez volt elegendő.

A 24 éves magyar támadó az MLS 2021-es idényében már a negyedik találatát szerezte, az utolsó négy fellépését tekintve pedig harmadszor volt eredményes.

Sporting Kansas City – Austin FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sallói (71.), ill. Dominguez (26.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabellák: eredmények.com)