Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juan Mata visszatérhet a La Ligába – sajtóhír

A világ- és Európa-bajnok középpályás 10 éves kitérőt követően térhet vissza a spanyol élvonalba a hírek szerint, és nem is máshová, mint szeretett csapatához, a Valenciához. 

(Photo by Rui Vieira/PA Images via Getty Images)

Juan Mata, aki jelenleg a Manchester United együttesét erősíti, nagy valószínűséggel újra a Valencia játékosa lesz spanyol sajtóinformációk szerint. A rutinos középpályás szerződése nyáron lejár a manchesteri gárdánál, ennek következtében a pénzügyi gondokkal küszködő alakulat anyagilag is jól járna vele, amellett, hogy segíthetné a klubot rutinjával és tudásával.

Mata hatalmas közönségkedvenc volt a Denevéreknél, így nem is meglepő, hogy szívesen várják őt vissza a La Ligába a szurkolók. A 33 éves labdarúgó 10 éve hagyta el Valenciát a Chelsea kedvéért közel 27 millió euró ellenében, majd a Kékektől két és fél szezont követően távozott a Manchester United csapatához.

A Vörös Ördögöknél minden versenysorozatot figyelembe véve 273 találkozón szerepelt, ezeken 51 gólt és 47 gólpasszt jegyzett. A 2020/21-es idényben viszont már csak epizód szerep jutott neki, ugyanis mindösszesen 9 Premier League találkozón kapott esélyt a bizonyításra, ezeken is többnyire csereként állította be őt Solskjaer mester.