Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám: “Nem hittem volna gyerekkoromban, hogy két Eb-n fogok játszani”

A magyar válogatott keddi, Portugália elleni Eb-rajtja előtt a szövetségi kapitány és a csapatkapitány hétfő este sajtótájékoztatón vett részt…

(Photo by Alex Livesey – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám emlékeiben élénken él a portugálok elleni találkozó az előző Európa-bajnokságról:

“A 2016-os Eb első mérkőzése fantasztikusan indult számunkra, tudjuk, milyen fontos a jó kezdés. Védekezésben, taktikailag nagyon oda kell figyelnünk, a labdát meg kell becsülni. Sokkal erősebb portugál csapatot látok, mint a 2016-os Eb-n. Mindenki tisztában van azzal, mi vár ránk.

Az emlékeimben ott van az Uruguay elleni nyitó meccs, annak az atmoszférája, ami felejthetetlen volt. Ha gyerekkoromban valaki azt mondja, két Eb-n is játszhatok majd, nem hittem volna el, most pedig egy napra vagyok attól, ha a kapitány is úgy gondolja, hogy a második Eb-meccsemen is lehetőséget kapjak.”

A Mainz csatára a Bundesliga-légiósokkal kapcsolatban a következőket árulta el: “Gulácsi Pétert és Willi Orbánt senkinek sem kell bemutatni, és Sallai Roland is bizonyította ebben az idényben a képességeit, mindannyian remek formában vannak.”

Magyarország kedden 18:00-tól kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon Portugália legjobbjai ellen.