Eb 2020: eltiltották az osztrákok csatárát – HIVATALOS

Az osztrák válogatott megnyerte első mérkőzését az Európa-bajnokságon, azonban a csapat egyik legértékesebb játékosát az ellenfelet provokáló, rasszista gólöröme miatt az UEFA eltiltotta…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Az európai szövetség szerda délutáni döntése értelmében az osztrák válogatott rutinos támadója, Marko Arnautovic egymeccses eltiltásban részesült, miután az Ausztria által 3-1-re megnyerte mérkőzésen Észak-Macedónia ellen a gólöröm hevében rasszista megjegyzésekkel illette az ellenfél játékosát.

A 32 éves szerb származású támadó a népes albán kisebbséghez tartozó Alioskira a gólját követően vállalhatatlan stílusban tett a származására vonatkozó megjegyzést.

Arnautovic később belátta a hibáját, hiszen az Instagramon bocsánatot kért cselekedetéért, de a büntetést így sem úszhatta meg. Az Északmacedón Labdarúgó-szövetség hivatalos levélben fordult az UEFA-hoz, a lehető legsúlyosabb büntetést kérve. A nemzetközi szövetség természetesen vizsgálatot indított az ügyben, és úgy határozott, hogy a támadó a következő csoportmeccsen, csütörtök este Hollandia ellen nem léphet pályára.

A C-csoport jelenlegi állása