Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2020: története első győzelmét aratta Ausztria – videóval

Az osztrák válogatott is megkezdi az Európa-bajnoki tornát, amelyen a hatalmas meglepetésre kijutó újonc Észak-Macedóniával mérkőznek meg szomszédaink.

(Photo by Cristi Preda/DeFodi Images via Getty Images)

Észak-Macedónia válogatottja egyáltalán nem illetődött meg, próbáltak bátran focizni, de természetesen az osztrákok irányították a találkozót. A vezetést a szomszédaink szerezték meg, a 18. percben Sabitzer beadása találta meg Stefan Lainert, aki éles szögből gyönyörűen belsőzte vissza a hosszúba kapásból, szépségdíjas találat a Mönchengladbach védője részéről (1-0). Négy minutummal később Kalajdzic kettőre növelhette volna Ausztria előnyét, de nem tudott rendesen beleérni Sabitzer beadásába, így Dimitrievski hárítani tudott. Nem sokkal később Észak-Macednió a semmiből egyenlíteni tud a 28. percben, egy peches labdaérintés után Bachmann irányába ment a labda, az osztrákok kapusa kezei közül pedig kicsúszott az, ami Goran Pandev elé került, a támadó pedig higgadtan a kapuba passzol, amellyel ő lett a második legidősebb gólszerző az Európa-bajnokság történetében (1-1). Az első játékrészben még a pályaválasztók előtt adódott egy-két kisebb lehetőség, viszont gól már nem született, ennek következtében 1-1-es döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő kiegyenlített volt, itt is ott is akadtak lehetőségek, de igazán nagy gólszerzési lehetőség nem, Ausztria pedig nem tudta érvényesíteni mezőnyfölényét. A 78. percben azonban a bal szélen Alaba kapott labdát és a Real Madrid újdonsült igazolása kiváló labdát tekert a kapu elé, az Augsburg csatára, Michael Gregoritsch pedig mindenkit megelőzve a kapuba belső a labdát (2-1). Az utolsó pillanatokban pedig eldől a találkozó, Laimer indítása jutott el Arnautovicshoz, a támadó pedig remekül oldotta meg a lehetőséget és a kapuba gurít (3-1). Az osztrákoknak pedig ez volt az első győzelme az Európa-bajnokságok történetében, az Észak-Macedónoknak pedig az első mérkőzése, amelyen remekül helytálltak.

Európa-bajnokság, 1. forduló (C-csoport)
Ausztria – Észak-Macedónia 3-1 (1-1)
Helyszín: Nemzeti Aréna (Bukarest), Játékvezető: A. Ekberg (svéd)
Gólszerzők: S. Lainer (18.), M. Gregoritsch (78.), Arnautovic (90.) ill. G. Pandev (28.)
Sárga: S. Lainer (85.) ill. A. Trajkovski (42.), E. Alioski (52.)

Ausztria: Bachmann – Lainer, Dragovic (Lienhardt 46.), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (Gregoritsch 58.), Laimer (Baumgartlinger 90+3.), Schlager (Ilsanker 90+4.), Alaba, Sabitzer – Kalajdzic (Arnautovic 59.). Szövetségi kapitány: Franco Foda

Észak-Macedónia:  Dimitrievski – Nikolov (Bejtudali 63.), Ristovski (Musliu 87.), Velkovski, Musliu, Alioski – Bardhi (Trickovski 82.), Ademi, Elmas – Pandev, Trajkovski (Kostadinov 63.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovski

A C-csoport jelenlegi állása