Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy évvel ezelőtt kellett újraéleszteni Eriksent

Kereken egy esztendővel ezelőtt, 2021. június 12-én esett össze a pályán a dán válogatott kiválósága, a végül sikeres újraélesztésen áteső Christian Eriksen…

(Photo by Martin Rose – UEFA/UEFA via Getty Images)

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában Dánia és Finnország játszott egymással (az északiak 1-0-ra győztek). Az eredménynél és a játéknál sokkal fontosabb volt azonban, hogy Christian Eriksen sikeres újraélesztésen ment keresztül, miután az első félidő hajrájában a pályán megállt a szíve.

A 30 esztendős irányító a hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott, majd miután fokozatosan visszanyerte a formáját, pályafutása folytatása mellett döntött. Az olaszországi hatósági szabályok értelmében szívműtétje után nem volt lehetősége tovább játszania addigi klubjában, így elhagyta akkori csapatát, az Inter együttesét. Eriksen január végén az angol Brentford csapatához írt alá, melyben az évad második felében 11 PL-mérkőzésen lépett pályára. Lejáró szerződése révén jelenleg szabadon tárgyalhat klubokkal, egyelőre nem tisztázódott, hogy marad-e klubjánál vagy melyik más csapatban játszik a következő szezontól.

Eriksen a klubfoci mellett természetesen a válogatottba is visszatért, Hollandia ellen két perccel a becserélését követően, majd március végén abba a koppenhágai Parken Stadionba is góllal tért vissza, ahol egy esztendővel ezelőtt összeesett a játéktéren. A 2022-es naptári esztendőben lejátszott öt mérkőzésén kétszer volt eredményes a nemzeti csapatban.

Mindennél fontosabb azonban, hogy az egy évvel ezelőtti rémisztő eset ellenére újra egészséges, ráadásul még azt is csinálhatja, amit a legjobban szeret.