Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Góllal tért vissza a válogatottba Christian Eriksen – videóval

Ahogyan arról beszámolunk, Hollandia 4-2-re győzött Dánia ellen a szombati barátságos mérkőzésen. A mérkőzés leginkább megható pillanata az volt, hogy a múlt nyári Európa-bajnokságon való szívmegállását követően visszatért a pályára, és szinte azonnal be is talált a dánok klasszisa…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Christian Eriksen a szombat esti, Hollandia elleni felkészülési mérkőzésen először lépett pályára újra a dán válogatottban a múlt nyári újraélesztése óta. A rutinos középpályás a szünetbeli becserélését követően két perc alatt eredményes tudott lenni, miután Skov Olsen jobb oldali bejátszását vágta kíméletlenül a léc alá.

Mint ismeretes, a 29 éves középpályás a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Az olaszországi hatósági szabályok értelmében szívműtétje után nem volt lehetősége tovább játszania addig klubjában, így elhagyta az Inter csapatát, és a közelmúltban az angol első osztályú Brentford csapatához igazolt, melyben azóta három PL-mérkőzésen lépett pályára.

Eriksen az ominózus, finnek elleni mérkőzés után 287 nappal lépett pályára ismét hazája nemzeti csapatában. Egyúttal 497 nap után szerzett újra gólt Dánia színeiben, és 3248 nap után volt eredményes az Amsterdam Arénában, ahol azelőtt az Ajax játékosaként sokat szerepelt.