Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos: Eriksen góllal tért vissza, Hollandia négyet rúgott a dánoknak! – videóval

Gólzápor és mesébe illő visszatérés Christian Eriksentől – így lehetne röviden összefoglalni Hollandia és Dánia szombat esti barátságos mérkőzését, amelyet az Oranje nyert 4–2-re.

(Photo by ANP via Getty Images)

Már a találkozó első fél órája igencsak gólgazdagra sikeredett, hiszen Hollandia Steven Bergwijn révén a 16. percben vezetéshez jutott, amire a túloldalon Jannik Vestergaard válaszolt néhány minutummal később. A 29. percben aztán ismét az Oranje örülhetett, ekkor a Manchester Cityt erősítő középhátvéd, Nathan Aké volt eredményes. Louis van Gaal legénysége a játékrész végéhez közeledve büntetőt kapott, amit Memphis Depay értékesített is, így a felek 3–1-es állással vonulhattak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően álomszerű visszatérést láthattunk: a tavaly nyári Európa-bajnokságon szívinfarktust kapó Christian Eriksen lépett pályára csereként, és már a 48. percben feliratkozott a gólszerzők listájára. A meccs keretes szerkezetet kapott, hiszen éppen a gólcsapot nyitó Bergwijn állította be a 4–2-es végeredményt.

Válogatott, barátságos mérkőzés
Hollandia – Dánia 4–2 (3-1)
Helyszín: Johan Cruyff Aréna
Gólszerzők: Bergwijn (16., 71.), Aké (29.), Depay (38. – büntető), ill. Vestergaard (20.), Eriksen (48.)
Sárga lap: Vestergaard (37.)

Hollandia: Flekken – De Ligt, Van Dijk, Aké (Malacia 76.) – Dumfries, Koopmeiners, De Jong, Blind – Berghuis – Bergwijn (Malen 77.), Depay (Danjuma 77.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.

Dánia: Schmeichel – Andersen, Vestergaard (Bruun Larsen 79.), Nelsson – Bah (Kristensen 46.), Höjbjerg, Delaney (Norgaard 24.), Maehle – Lindstrom (Eriksen 46.), Wind (Dolberg 58.) – Poulsen (Skov Olsen 45.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

A találkozó videós összefoglalója: