Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott: közülük kerül ki az új csapatkapitány

Kevésen múlott, ám végül lemaradt a történelmi címvédésről a katari világbajnokságon a francia válogatott. Három héttel a vb-döntős vereséget követően lemondta a válogatottságot a csapat elsőszámú kapusa és csapatkapitánya, Hugo Lloris. Utódlását illetően máris megindultak a találgatások.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A 36 esztendős Hugo Lloris 145 válogatottságot ért el 2008. óta, sőt a 2010-es dél-afrikai világbajnokság óta minden tornán alapember volt a francia nemzeti együttesben. Azonban a következő eseményre (a németországi Európa-bajnokságra) már nélküle kell eljutnia Franciaországnak.

A Tottenham sztárjának döntése után új vezért kell találnia Didier Deschamps szövetségi kapitánynak mind a kapusposztot, mind a csapatkapitányi pozíciót illetően. A Tuttomercatoweb találgatása szerint a folytatásban az AC Milan sztárjának, Mike Maignannak a nevével kezdődhet a franciák kezdőcsapata. A 27 éves portás sérülés miatt hagyta ki a 2022-es vb-t, eddig ötször lépett pályára a címeres mezben.

A portál szerint sokkal nehezebben eldönthető kérdés, hogy kié lesz mostantól a csapatkapitányi karszalag. Esélyesként Raphael Varane (Manchester United), Paul Pogba (Juventus), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) és Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) kerül megemlítésére.

Deschamps kapitánynak valamivel több, mint két és fél hónapja van a döntések meghozatalára. Franciaország a 2024-es Eb selejtezősorozatát Hollandiaellen kezdi hazai pályán (március 24.), majd repül tovább Dublinba, hogy megmérkőzzön Írországgal (március 27.).